FOTOD President Kaljulaid: Fidži aktiivsus ÜROs on hea eeskuju teistele väiksematele riikidele

Fotod: presidendi kantselei

President Kaljulaid: Fidži aktiivsus ÜROs on hea eeskuju teistele väiksematele riikidele

„Fidži on suurust arvestades ÜROs ja rahvusvahelisel areenil väga nähtav, aktiivne ja edukas riik, mis on heaks  eeskujuks ka teistele väiksematele riikidele. Näiteks panustab Fidži elanikkonna suurust arvestades sõduritega kõige rohkem ÜRO rahuvalvesse,“ lausus president Kersti Kaljulaid täna kohtumisel president Jioji Konousi Konrotega.

Fotod: presidendi kantselei

Eesti ja Fidži riigipeade kohtumisel räägiti veel piirkonna julgeolekuprobleemidest, milleks on eelkõige kliimamuutused, suured tormid ja tervishoid. Fidži riigi suuruseks on umbes 18 000 kilomeetrit ja see koosneb 330 saarest, kus elab kokku 900 000 inimest.

Kohtumisel peaminister Josaia Voreqe Bainimaramaga räägiti Fidži ja Eesti koostöövõimalustest rahvusvahelistes organisatsioonides, digivaldkonnas ning ka kõrghariduses. Näiteks käivad praegu läbirääkimised, et sõlmida ka vahetusüliõpilaste leping Tallinna Tehnikaülikooli ja Fidži Rahvusülikooli vahel.

Fotod: presidendi kantselei

Samuti kohtus president Kaljulaid ÜRO naiste, laste ja noorukite tervise ning heaoluga tegeleva liikumise Every Woman, Every Child (EWEC) kaasjuhina Fidžil ka ÜRO esindajatega, et arutada siinse piirkonna naiste ja laste tervishoiu olukorda. President Kaljulaid on EWECi kaasjuht alates septembrist.

President Kersti Kaljulaid on alates laupäevast välisvisiidil Austraalias ja Okeaanias, et koguda toetust Eesti kandideerimiseks ÜRO Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks. Eesti riigipea on juba külastanud Austraaliat ja Vanuatut ja siirdub pärast Fidžit edasi Uus-Meremaale, kus kohtub peaminister Jacinda Arderniga ning kindralkuberneri Dame Patsy Reddyga ja Vaikse ookeani saareriikide diplomaatiliste esindajatega.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD