Eestis on kinnisvaratehingud jätkuvalt maailma soodsamate seas

Kui Maailmapanga värske Doing Business 2019 raporti kohaselt on Eesti majanduskeskkond tervikuna võrreldes varasemate aastatega pisut halvenenud, siis kinnisvaratehingud on Eestis jätkuvalt ühed soodsaimad ning lihtsaimad maailmas. Raport, mis võtab arvesse nii kinnisvaratehingute ajalist kui ka rahalist kulu, paigutab Eesti 6-ndale kohale.

Raport analüüsib kinnisvaratehingute juures nii rahalist kulu, sealhulgas notari tasu ja kinnistamise riigilõivu, kui ka asjaajamisele kuluvat aega ning tehingute tegemiseks vajalikke tegevusi. „Kuigi üldkokkuvõttes oli Eesti majanduskeskkond edetabelis võrreldes varasemate aastatega pisut langenud, siis vähemalt kinnisvaratehingute osas oleme hoidnud stabiilselt tugevat positsiooni,“ märkis Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson. Kinnisvaratehingute lihtsuse ja madalate kulude poolest edestavad Eestit vaid viis riiki maailmas.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD