Menu

.      

Uus koalitsioon maksutõuse ei plaani

  • Kirjutas BNS

Jüri Ratas FOTO: Jüri Ratas Facebook

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul ei plaani uus koalitsioon maksutõuse ning kaalub pigem määrade vähendamist või erisusi.

"Maksupoliitika osas kehtib põhiosas maksurahu.," ütles Ratas Keskerakonna volikogu ees peetud Isamaa ja EKRE-ga moodustatavat valitsusliitu tutvustavas kõnes.

Tema sõnul pole loodav koalitsioon kokku leppinud ühtegi maksutõusu, pigem kaalub võimuliit maksuerisusi ning aktsiisilangetusi, kui need aitavad piirikaubandust ohjeldada.

Koalitsioonis lubavad kolm erakonda, et jätkavad laevade Eesti lipu alla toomise projektiga, loome vajalikud maksuerisused ning
pakuvad valiteetsemaid kaldasektoriteenuseid. Ühtlasi plaanib võimuliit töötada välja arengusuunad Eesti kui mereriigi staatuse tõstmiseks ning analüüsida riikliku merenduse reformi vajalikkust.

Analüüsida plaanivad Keskerakond, Isamaa ja EKRE ka  maamaksuvabastuse laiendamise võimalusi liitsihtotstarbega maal elavatele koduomanikele ning erinevaid võimalusi – sealhulgas maksupoliitilisi muudatusi, riiklikke investeeringuid, regionaalseid programme ja muud taolist –, tagamaks "tasakaalustatud areng kogu Eesti territooriumil".

Vähendada lubab võimuliit elektri võrgutasusid ja taastuvenergia tasusid ning analüüsida võimalusi laiendada tarbijate ringi, kes saavad kasutada elektri- ja gaasiaktsiisi soodusmäärasid.

Koalitsioon analüüsib ka osaajaga töötajate sotsiaalmaksukoormuse vähendamise võimalusi ning e-raamatutele ja online-ajakirjandusele madalama käibemaksumäära kehtestamist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD