Menu

.      

Reformierakond ja SDE alustasid ühisosa otsimist

  • Kirjutas BNS

Jevgeni Ossinovski FOTO: Aigar Nagel

Vastavalt presidendilt saadud ettepanekule alustas Reformierakond esmaspäeval sotsiaaldemokraatidega võimuliidu asjus ühisosa otsimist, kuid valitsuse kokkupanemise võimalikkusesse ei tundu usku olevat ei Reformierakonna juhil Kaja Kallasel ega ka sotsiaaldemokraatide esimehel Jevgeni Ossinovskil, kirjutab Postimees. 

«Me ei pane kokku seda koalitsiooni, kahekesi me seda ei moodusta,» jäi Kaja Kallas realistlikuks. Jevgeni Ossinovski ütles samuti, et keegi ei loo endale praegu illusioone. «Kui me vaatame eelmise nädala spiikrivalimisi, siis isegi salajasel hääletusel ka need inimesed, kes omavahelises vestluses ütlesid, et see on ikka nii õudne ja Henn Põlluaasa poolt ei saa üldse kuidagi hääletada, tema poolt siiski hääletasid,» ütles ta.

Kui puudub nii usk kui ka lootus oma plaanile toetus leida, tekib küsimus, milleks üldse kogunetakse. Kaja Kallase sõnul on Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide kõneluste eesmärk siiski paremat alternatiivi pakkuda. «Kui president ütles ka seda, et meil on praegu ühiskonnas eelkõige väärtuste konflikt, siis sõnastada need väärtused, millele valitsus peaks tuginema. Valitsus, mis ei alandaks kedagi, mis oleks endiselt avatud. Riik, mis oleks avatud ühiskonna ja avatud majanduse poolt. Kõik sellised väärtused, mis on meil kindlasti erinevad kui sellel koalitsioonil, mis praegu on kokku pandud,» selgitas Kallas.

Ossinovski hinnangul on see õige ja õiglane, et riigikogu liikmetel ja avalikkusel oleks olemas ka alternatiivne tulevikku vaatav valitsuse plaan. Lisaks alternatiivse valitsuse plaani koostamisele kasutab Kaja Kallas peaministrikandidaadina ka võimalust, et oma erakonda riigi asjadega paremini kurssi viia. Reformierakond on opositsioonis olnud ligi kaks ja pool aastat ning ministeeriumide tööst täiesti kõrvale jäänud. Peaministrikandidaadil on aga valitsuse reglemendi järgi õigus riigikantselei abile ning ligipääsule ministeeriumite siseinfole.

«Riigikantselei tagab peaministrikandidaadi toetamise ning ministeeriumid tagavad selleks vajaliku abi ja teabe,» selgitas riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Toetus seisnebki tööruumide pakkumises ning koostöös ministeeriumidega soovitud kohtumiste korraldamise abistamises.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD