Menu

.      

Palgaedetabelit juhivad Lõuna-Eestis Tõrva ja Otepää vallavanem

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Tänavu aprilli alguse seisuga on Lõuna-Eesti enim teenivad omavalitsusjuhid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Hiljuti avaldatud omavalitsuste ametnike palgaandmetest selgub, et kõige kõrgemat töötasu saavad ootuspäraselt omavalitsuste juhid ja asejuhid. Neist on omakorda selged liidrid Tamberg ja Ruusmann. Mõlema palk on seotud riigi keskmise palgaga, olles sellest 2,5 korda kõrgem ehk 3460 eurot.

Kuna keskmine palk on senini olnud tõusuteel, kasvab vastavalt ka vallajuhtide töötasu. Eelmise aastaga võrreldes sai kaks vallajuhti palgalisa 282,5 eurot. Ruusmann on seejuures viimastel aastatel püsivalt edetabeli tipus olnud. Kaugele maha ei jää ka Põlva vallavanema Georg Pelisaare kuutasu 3200 eurot. Talle järgnevad 3000-eurose palgaga Valga vallavanem Margus Lepik, 2950 eurot teeniv Kanepi vallavanem Andrus Seeme ja 2900-eurose kuutasuga Võru linnapea Anti Allas. Nelja eelmainitu palk pole aasta jooksul tõusnud.

Omavalitsusjuhtide pingerea viimases otsas on aga Rõuge vallavanem Mailis Koger ja Antsla vallavanem Avo Kirsbaum, kelle mõlema kuutasu on 2200 eurot ning pole eelmise aastaga võrreldes tõusnud. Asejuhtidest on kõige paremal järjel need, kes töötavad maakonnakeskustes. Neist omakorda enim teenivad Valga valla neli asevallavanemat Enno Kase, Jüri Konrad, Viktor Mägi ja Kalmer Sarv, kel sissetulek 2600 eurot kuus.

Napilt vähem, 2500 eurot teenivad Võru abilinnapead Toomas Sarapuu ja Sixten Sild ning Põlva abivallavanemad Janika Usin ja Martti Rõigas. Kõige paremini tasustatud ametnikud leiab aga Võrust ja Otepäält. Nii Võru linnavalitsuse linnamajanduse osakonna, rahandusosakonna ja juriidilise osakonna juhataja kui Otepää vallasekretär teenivad kuutasu 2200 eurot. 2100 eurot teenivate ametnike rivi on veidi pikem. Sinna mahuvad linnaja vallasekretärid ning osakonnajuhatajad Põlvast, Tõrvast ja Võru linnast.

20 PÄEVA ENIMLOETUD