Menu

.      

12 000 last jooksis ratastoolikasutajate mängupargi toetuseks

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Üle Eesti paljudes paikades peeti neljapäeval rohkem kui 12 000 osavõtjaga heategevuslik teatejooks Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamise toetuseks. 

Jooksud toimusid Tallnnas, Tartus, Arukülas, Keilas, Peetris, Viimsis, Narva-Jõesuus, Kohtla-Järvel, Narvas, Sillamäel, Elvas, Valgas, Otepääl, Tõrvas, Viljandis, Kuressaares, Muhus, Põlvas, Paides, Raplas, Jõgeval, Rakveres, Haapsalus, Võrus ja Kärdlas.

„Igaüks teist jookseb täna paarsada meetrid, kõigi peale kokku tuleb sellest aga rohkem kui kaks tuhat kilomeetrit. See on umbes sama palju kui joosta siit Pariisi või Londonisse või Veneetsiasse. Heategevusega on samamoodi - kui igaüks teeb väikese heateo, siis sünnib sellest kokku midagi väga suurt,“ ütles Kaljulaid.

Tänavune jooks pani õla alla Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamiseks. Toetada saab helistades heategevusnumbrile 900 7777, ühe kõne hind on 7 eurot, või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Swedbank pangas EE292200221066301357.

Haapsalu rehabilitatsioonikeskus on Eesti suurim liikumispuudega inimestele taastusravi teenuse osutaja. Aastas käib seal ravil ligikaudu 3500 inimest, sealhulgas liikumisvõime kaotanud lapsed. Inimesed, kellel õnnetuse või haiguse tõttu on liikumisvõime vähenenud, saavad Haapsalus vajalikku taastusravi ja nad õpivad oskusi, mis vajalikud igapäevaelus hakkama saamiseks.

Teatejooks toimus 14. korda ja seda korraldas MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD