Menu

.      

Marina Kaljurand nimetab valitsuse välispoliitikat käpardlikuks

  • Kirjutas BNS

Marina Kaljurand Võrus 06.09.2018 FOTO: Aigar Nagel

Sotsiaaldemokraatide Euroopa Parlamendi valimiste esinumbri Marina Kaljurandi hinnangul on uue valitsuse käpardlik välispoliiitika aidanud paradoksaalsel kombel rõhutada, kui oluline on Euroopa Liit Eesti jaoks.

„Aprillis ametisse astunud valitsus on olnud erakordselt käpardlik ka suhtlemises välismaailmaga. Võrreldes viie nädala taguse ajaga, mil me oma valimisprogrammi kinnitasime, on saanud veelgi selgemaks, kui õige on meie lähenemine Euroopa Liidule ja meie suhtumine Euroopa Liitu. Eesti elu peegeldub vastu Euroopa Liidus ja Euroopa Liit mõjutab Eestit,“ märkis reede õhtul Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu ees esinenud Kaljurand.

Tema sõnul oli Marine Le Peni hiljutisel Tallinnas käigul paljastav mõju, mis näitas selgelt, mida Euroopa paremäärmuslus endast kujutab. „Le Pen toetab Putini Venemaad ja Krimmi okupeerimist. Ta ei toeta NATO-t, milles ta näeb vaid terrorismivastast organisatsiooni. Ta ei tea, et meie kaitseväelased on käinud koos prantslastega missioonidel,“ rääkis Kaljurand. „Jaak Madisoni jaoks võis see visiit olla diplomaatia triumf. Eesti jaoks oli see katastroof. Ma loodan, et inimesed saavad nüüd paremini aru, et see, mis toimub Eestis mõjutab Euroopat ja see, kellega koostööd tehakse, mõjutab Eestit.“

Kaljulaidi sõnul kõnetavad sotsiaaldemokraadid neid, kes tahavad liita, luua ja head teha. „Meie läheme Euroopasse Euroopat koos hoidma, ühendama ja ehitama. Mida ühtsem on Euroopa, seda tugevam on Eesti,“ sõnas Kaljurand.

Ühtlasi kutsus ta kõiki enda ja teiste sotsiaaldemokraatide pooldajaid valimistel oma häält andma, et praegused toetusnumbrid realiseeruksid  26. mai õhtuks valimistulemuseks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD