Menu

.      

Uuring näitab toetust teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmisele

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Pensioni teise samba vabatahtlikuks muutmisel on rohkem toetajaid kui vastaseid, selgus Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest. 

Pensioni teise samba vabatahtlikuks muutmist toetas 55 protsenti vastanutest, neist 32 protsenti vastasid kindla  "jah" ja 23 protsenti "pigem jah".  Selle vastu oli 24 protsenti, neist 12 protsenti ütlesid kindla "ei" ja 12 protsenti "pigem ei". Ülejäänud ei osanud oma seisukohta avaldada.

Toetus teise samba vabatahtlikuks muutmisele on ülekaalus kõigi erakondade toetajate seas. Kõige jõulisemalt toetavad seda EKRE ja Isamaa valijad, vastavalt 67 ja 60 protsenti. Kuid pooldajad on ülekaalus ka Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna valijate seas, vastavalt 56, 53 ja 51 protsendi ulatuses. Eesti 200 toetajatest on teise samba vabatahtlikuks muutmise pooldajaid 45 ja vastu 34 protsenti, kirjutab ERR-i uudisteportaal. 

Kui võtta aluseks vaid need vastajad, kes on juba liitunud teise pensionisambaga, on nende seas toetus selle vabatahtlikuks muutmisele kõrgem kui ühiskonnas tervikuna. 62 protsenti teise sambaga liitunutest peab selle vabatahtlikuks muutmist vajalikuks. Kolmanda pensionisambaga liitunutest toetab teise samba vabatahtlikuks muutmist 53 protsenti.

43 protsenti neist, kes on liitunud teise sambaga, jätkaks raha kogumist teise sambasse. 44 protsenti kaaluks aga sellest loobumist või loobuks kindlasti. Siiski on kindlaid loobujaid vaid 13 protsenti ning 31 protsenti kaaluks seda võimalust, selgub küsitlusest. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD