Menu

.      

Terviseamet hoiatab potentsiaalselt ohtlike hüaluroonpliiatsite eest

  • Kirjutas BNS

https://www.terviseamet.ee

Terviseamet hoiatab nõuetele mittevastavate hüaluroonpliiatsite eest, mille kasutamine iluprotseduuri tegemisel võib lõppeda tervisekahjustusega.

Hüaluroonpliiatsit ehk hyaluron peni kasutatakse huulte ja väiksemate kortsukeste silumiseks hüaluroonhappe abil. Selline seade kuulub IIa või kõrgema riskiga meditsiiniseadmete hulka, mis sihtotstarbekohasel kasutamisel puutub kokku vigastatud nahaga.

Terviseameti keskkonnatervise peaspetsialist Olga Gurjanova sõnul kasutatakse selliseid nõelavaba pliiatseid selleks, et mehaanilise survega hüaluroonhapet naha alla suruda. „Terviseameti hinnangul survega toimeainete laskmine naha alla ei ole ilusüstidest vähem riskantne. Leiame, et tüsistuse risk on tunduvalt suurem,“ ütles Gurjanova, kelle sõnul on nõelaga protsess rohkem kontrollitav. „Survega naha alla ainete laskmisel ei saa ette arvata, kui sügavale ja kuhu aine jõuab. Seade, millega selliseid protseduure tehakse, peab olema korralikult testitud ja igakülgselt ohutu,“ ütles Gurjanova.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD