Menu

.      

Laulupeole on müüdud üle 60 000 pileti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Laulu- ja tantsupidu

Laulupeole on müüdud üle 60 000 pileti, tantsupeole tuleb müüki 700 lisapiletit.

Laulupeo laupäevasele avakontserdile on eelmüügist müüdud või broneeritud üle 21 000 pileti ning pühapäevasele peakontserdile ligi 40 000 piletit, teatas ürituse korraldaja. Tantsupeole vabaneb broneeringutest ja tagastustest veel täiendavad 700 piletit, mis jõuavad müüki teisipäeva keskpäevast.

„Pileteid on müüdud peonädala alguseks rohkem kui varasemate pidude eel samaks ajaks. Laulupeole saab pileteid osta ka väravast, kuid mõistlik on siiski järjekordasid vältida ja pilet eelmüügist osta. Internetist ostetud piletite puhul tuleks veenduda, et kaasa on võetud ikka piletid, mitte arve. Piletid on äratuntavad triipkoodi järgi,” ütles Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum.

Kalevi staadioni väravad avatakse piletiga külastajale üks tund enne etenduste algust. 6. juulil avatakse Lauluväljaku Oru ja Lasnamäe väravad piletiga külastajale kell 14, Mere värav avatakse külastajatele pärast rongkäigu lõppu. 7. juulil avatakse Lauluväljaku kõik väravad piletiga külastajale kell 12.30.

Tantsupeo esimene etendus toimub neljapäeval ning teine ja kolmas etendus reedel. Laulupeo „Minu arm“ eesti muusikaklassika avakontsert „Õpetajale“ toimub laupäeval algusega kell 19.00 ning suurkontsert pühapäeval algusega kell 14.

Laulu- ja tantsupeo ühisvaatamisteks paigaldatakse üle Eesti 3x5 meetri suurused LED-ekraanid ning toolid. Kuna tegemist on juubelipeoga, siis on maakondlikud korraldajad mitmetes paikades hoolitsenud ka lisategevuste eest, et pidu veel meeleolukam oleks.

"Näiteks Valgamaal Taagepera lossi pargis on tore perepäev, kus saab vaadata ja osta Mulgi käsitööd, süüa pannkooke ning soetada kohalikke tooteid. Võrumaal on terve päeva jooksul avatud Uma Meki toiduala ja kohvikud, osaleda saab erinevates õpitubades ja osta kohalike meistrite käsitööd," ütles ühisvaatamist korraldava Rahvakultuuri Keskuse kommunikatsioonijuht Kaja Mõts.

Pühapäevast laulupeo kontserti saab otsepildis vaadata Orjaku sadamas (Hiiumaa), Rapla linna keskväljakul, Kuressaare linna keskväljakul (Saaremaa), Pärnu linna lastepargis ja Tallinnas Vabaduse väljakul.

Lisaks laulupeole näeb mitmetes kohtades eelnevalt ka tantsupeo etenduse ülekannet. Tantsupeo etendust saab vaadata: Taagepera lossi pargis Valgamaal kell 10, Põlva linna keskväljakul kell 11, Loosi mõisa hoovis Võrumaal kell 11, Jõgeva kultuurikeskuses kell 11, Narva linnuse hoovis kell 11, Haapsalu Rootsi turu juures kell 11, Eesti Rahva Muuseumi A sissepääsu ees Tartumaal kell 11, Viljandi lauluväljakul kell 11.30 ja Paide keskväljakul kell 12.

Sissepääs on kõikjal tasuta.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD