Menu

.      

Antsla saab ligi 1,8 miljoni toel uuendatud reoveepuhasti

  • Kirjutas BNS

AS Võru Vesi alustab ligi 1,8 miljoni euro suuruse projekti raames Antsla reoveepuhasti uuendamist, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

See hakkab puhastama ka Kobela ja Vana-Antsla aleviku ning Kraavi ja Uue-Antsla küla reovett. Puhasti on ehitatud 1980. aastate keskel, osaliselt on seadmeid uuendatud sajandivahetusel, kuid praeguseks on puhasti amortiseerunud, teatas Võru Vesi. Pärast uue, tänapäeva nõuetele vastava reoveepuhasti valmimist on võimalik sinna juhtida ka Kobela ja Vana-Antsla aleviku ning Kraavi ja Uue-Antsla küla reovesi.

Uuendatud puhasti ärastab lämmastikku ja fosforit 2019. aastast kehtivate nõuete kohaselt. Projekti maksumus on 1,78 miljonit eurot käibemaksuta, SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) finantseerib sellest 1,35 miljonit. Projekti aitab ellu viia Antsla vald, tagades osaliselt omaosaluse rahastuse. Ehitushanke võitis Schöttli Keskkonnatehnika AS. Tööd valmivad 2020. aasta augustis.

Lisaks ehitatakse samal ajal KIKi kaasfinantseerimisel välja Kobela aleviku ja Antsla linna vahel survekanalisatsioonitorustik, mille maksumus on 196 920 eurot. KIK rahastab sellest ligi 70 protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD