Menu

.      

ELi äärealadel on hästi toimivad lennuühendused hädavajalikud

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Euroopa Liidu asjade komisjon ja majanduskomisjon arutasid Eesti ettepanekuid lennunduse riigiabi reeglite paindlikumaks muutmiseks.

Eesti toetab kõiki meetmeid, mis aitavad kaasa lennuühendustele Euroopa Liidu äärealadel, kuhu lennuettevõtjatel pole alati majanduslikult kasulik lennata, aga kus need ühendused on äärmiselt vajalikud.

ELAKi esimees Anneli Ott märkis, et ELi äärealadel on hästi toimivad lennuühendused konkurentsivõime tõstmiseks ja ühendusega paremaks lõimumiseks hädavajalikud. Ta tõi välja, et muutused sektoris on kiired ja mõistlik on, et uue lennuliini planeerimine võtaks kahe aasta asemel aega kaks kuud. Nii saaks Eesti reageerida kärmelt turu tegelikele vajadustele.

Majanduskomisjoni esimees Sven Sester ütles, et kui Eesti saaks paindlikumalt investeerida meile olulistesse otseliinidesse, saaksime meelitada Eestisse rohkem välisinvestoreid ja turiste ning luua eeldused nii äri- kui ka konverentsiturismi arenguks.
Riigiabi suunised lennundussektoris on Euroopa Komisjoni otsustada, kes ootab praegu liikmesriikide ja valdkonna ettevõtjate tagasisidet seniste reeglite kohta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD