Menu

.      

Suuremat maksuvaba tulu on kasutanud 61 000 inimest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Sel aastal on maksuvaba tulu kasutanud ootuspäraselt 53 protsenti ehk 480 000 inimest, 7 protsenti ehk ligi 61 000 on aga kasutanud suuremat tulumaksu vabastust.

Maksuvaba tulu on kasutamata jätnud 41 protsenti ehk rohkem on tasunud 369 000 inimest. "Soovitame inimestel aeg-ajalt oma maksuvaba tulu kasutamine üle vaadata ning vajadusel tulumaksukohustuse suurenemise vältimiseks seda järelejäänud kuudel enam mitte kasutada," ütles maksu- ja tolliameti (MTA) pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri BNS-ile.

Maksuvaba tulu senise kasutamisega saab tutvuda on e-maksuametis/e-tollis asuva "Minu sissetulekud" nimelise e-teenuse kaudu. Portaalis kuvatakse vaid ametile seni teadaolevad andmed. See tähendab, et näiteks vara müügi või üüritulu kohta MTA-l andmed aasta kestel puuduvad ja neid ei saa MTA teavituste saatmisel arvesse võtta.

Täiendavate tulude korral peab inimene siiski ise tähele panema, kas muud tulud võivad tema maksuvaba tulu arvestust muuta. Otseteavitusi hakkab MTA inimestele saatma septembris.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD