Menu

.      

Kaljulaid: Martin Helme ei sobi valitsuse liikmeks

  • Kirjutas BNS

Fotod: Mattias Tammet, presidendi kantselei

Esmaspäeva õhtul Tallinnas Kadriorus peaminister Jüri Ratasega kohtunud president Kersti Kaljulaid tõdes, et eelmisel nädalal toimunud politseijuhi tagandamiskatse oli katse ajada kraavi õigusriik ning seda üritanud minister ei sobi valitsuse liikmeks.

"Kohtusin täna õhtul peaminister Jüri Ratasega. Arutasime päris paljudel teemadel, kuid loomulikult oli keskseks küsimuseks eelmisel nädalal politseijuhi tagandamiskatse ümber toimunu," märkis Kaljulaid oma sotsiaalmeediapostituses.

"Minu hinnang on ühene – ministri katse tagandada politseijuht teadlikult seadust rikkuma minnes on katse ajada kraavi meie õigusriik. Õnneks näitas eelmine nädal, et Eesti õigussüsteem, meie institutsioonid ja demokraatia toimivad ning sellised katsed ei lähe läbi. Kuid isegi katse seda teha on lubamatu ning selliseid samme astuv minister ei sobi vabariigi valitsuse liikmeks," kinnitas president.

"Ütlesin seda ka peaministrile, kuid loomulikult otsustab selle üle, milline on vabariigi valitsuse koosseis, parlamentaarses demokraatias parlament," ütles Kaljulaid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD