Menu

.      

Politsei autojuhtidele: kooli algus toob tänavatele väikesed liiklejad

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

 FOTO: Aigar Nagel

Järgnevatel nädalatel tuleb liikluses osalejatel olla tavapärasest tähelepanelikum ja üksteisega arvestavam, sest peagi lähenev kooliaasta algus toob tänavatele lapsed, kes alles õpivad ohutult liiklema, tuletab politsei meelde. 

Seepärast tasub oma teekonda alustades varuda pisut enam aega ja kannatust. Linnades liigeldes tasub eriti tähelepanelik olla ülekäiguradade ja koolide juures.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul on paljudele lastele üksi linnas liiklemine uus ja harjumatu. Seetõttu peaksid autojuhid valima rahulikuma sõidukiiruse, et pidurdusteekond oleks võimalikult väike ning reageerimisaeg piisav.

Kooliaasta esimestel päevadel näeb üle Eesti tavapärasest rohkem politseinikke liiklust rahustamas. „Liikluskoormuse suurenedes muutuvad inimesed pisut närvilisemaks ning tähelepanu võib hajuda. Inimestel pole kunagi piisavalt aega ning siis kiputakse kiirustama. Kõik see suurendab õnnetusse sattumise riski,“ ütles Loigo.

Autojuhina tasub meeles pidada, et turvaline teekond algab eelkõige ajaplaneerimisest ja tähelepanelikkusest. „Asjatuid pingeid ja kiirustamist saab vältida kui oma teekonda piisava ajavaruga planeerida. Turvaliselt sihtkohta jõudmiseks on oluline hoida silmad teel ja mitte telefonis,“ soovitas Loigo.

Käesoleva aasta esimese seitsme kuuga on juhtunud 169 jalakäija osalusega liiklusõnnetust, milles on vigastada saanud 46 alaealist ja hukkunud üks laps.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD