Menu

.      

Viieaastane üleminekuaeg apteegireformil on olnud piisav

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Sotsiaalminister Tanel Kiil leiab, et viieaastane üleminekuaeg apteegireformil on olnud piisav. 

Järgmise aasta aprillis jõuab lõpule apteegireform, mille tulemusena lahutatakse ravimite jae- ja hulgimüük ning enamusosalus kõigis apteekides hakkab kuuluma sõltumatutele proviisoritele. 

„Apteegireformi ülesanne on tuua apteegid tagasi tervishoiusüsteemi teenima rahvatervise eesmärke. Oluline on, et apteegiteenus ja ravimid oleks seejuures kättesaadavad kõikjal Eestis,“ ütles Kiik. „Soovime, et apteegid oleksid tugevaks osaks tervishoiusüsteemist nagu seda on perearstid, haiglad ja tervisekeskused. Nii saavad proviisorid lähtuda eelkõige patsientide tervisest ja heaolust, laskmata end mõjutada ravimite hulgimüüjate ärihuvidest.“

Ministri sõnul on riigikogu antud viieaastane üleminekuaeg apteegireformiks olnud piisav ja kõikide apteegituru osaliste kohustus on apteegid tähtajaks seadusega vastavusse viia. „Juba täna on Eestis proviisorite omanduses ligikaudu kolmandik apteekidest ning proviisorid on kinnitanud jätkuvat huvi ja valmisolekut apteekide pidamiseks. Ootame kõigilt osapooltelt aktiivset tegutsemist, sest nüüd on  viimane aeg viia seaduse nõuetega vastavusse ka seni veel ravimite hulgimüüjatele ja teistele mitteproviisoritele kuuluvad apteegid,“ ütles Kiik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD