Menu

.      

Surmatõendite väljastamise kord tekitab segadust

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Tänavu jõustunud seadus, mis paneb surmatõendi      väljastamise kohustuse tervishoiuteenuse osutajale, on Rakvere haigla hinnangul puudulik, mistõttu pöördus haigla selgituste saamiseks sotsiaalministeeriumi poole.

Juulist jõustunud perekonnaseisutoimingute seaduse järgi kohustub surma registreerimisel esmase surmatõendi väljastama tervishoiuteenuse osutaja surma põhjuse tuvastamise seaduses ettenähtud tingimustel ja korras. Surma põhjuse tuvastamise seadus aga ei sisalda surmatõendi väljastamist käsitlevaid tingimusi ja korda, kirjutas sotsiaalministeeriumile esmaspäeval Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev.

Seetõttu palus ta ministeeriumil täpsustada, kas surmatõendi väljastamise kohustus on kõikidel tervishoiuteenuse osutajatel vastavalt tõendi taotleja eelistustele või peab selle väljastama üksnes see asutus, kes on surma fakti ja põhjuse tuvastanud.

Selge käitumissuunise andmine on puuduliku regulatsiooni tingimustes otseses seoses nii tervishoiuteenuse osutajate kui ka surma tõendit taotlevate isikute õigusselguse tagamise kohustusega, märkis Suurkaev.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD