Menu

.      

Lasterikkad Isad: perepilet peab hõlmama kõiki selle pere lapsi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lasterikaste Isade kogukond koondab kokku üle 500 mehe. Tegemist on nelja või enama lapse isadega, kes on tegusad, panustavad oma peredesse ning kes soovivad väärtustada lasterikkaid peresid.

Kogukonda kuuluvad väga erinevate elualade esindajad: ettevõtjad, ametnikud, teadlased, ajakirjanikud, sportlased, näitlejad jt.

MTÜ Lasterikkad Isad hinnangul peaks teenusepakkujaid, kes müüvad „perepileteid“ ning loevad perekonnaks vaid ema-isa ja kaht last, sanktsioneerima tarbija eksitamise eest.

MTÜ eestvedaja Taavi Tamkivi sõnul ei tohiks teenusepakkujad, kelle hinnapoliitika on pärit eelmise sajandi keskpaigast, kus „ideaalse“ pere suuruse pani paika korteri planeering ja Moskvitši suurus, kasutada terminit „perepilet“. “Perepilet, -pääse ja -pakett peaks väga üheselt ja seadusega sätestatult tähendama, et pere laste arvule ei ole piiri. Vastasel juhul on tegemist tarbijat eksitava reklaamiga ja seda tuleks vastavalt ka sanktsioneerida.” Tamkivi sõnul pole vahet kas ja kui palju näeb riik toetuste ja erinevate leevendusmeetmetega vaeva, kui kolmanda lapse saamine seab pered ikka majanduslikult nõrgemasse seisu. “Ühiskonnas võiks juurduda arusaam, et mitu last peres ei ole paranormaalsus, vaid tavalise, tugeva ja ühtehoidva pere tunnus,“ lisas ta.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD