Valijad ei mäleta valimislubadusi

Uuringufirma Norstat Eesti AS viis MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel juuli lõpus läbi küsitluse selgitamaks, kui hästi mäletavad inimesed märtsis toimunud Riigikogu valimiste valimislubadusi.

1001 Eesti Vabariigi kodaniku vastustest selgub, et 36% ei suuda meenutada ühtegi lubadust ning 35% meenub ainult ühe erakonna valimislubadus. Nimetatud lubadused ei ole alati korrektsed, näiteks omistatakse kõikidele suurematele erakondadele lubadust viia Eesti rikkaimate riikide hulka. Küsitlus viidi läbi 22.-30. juulini. 

Vastajatele esitati küsimus kahes osas. Esimesena paluti vastata küsimusele: “Palun nimetage mõne erakonna valimislubadus Riigikogu valimistest, mis teile esimesena meenub?” Lisaks paluti öelda, mis erakond selle lubaduse andis. Seejärel nimetati järjest inimestele ülejäänud valimistel osalenud erakondi ning paluti öelda iga erakonna kohta üks viimaste valimiste valimislubadus. 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD