Menu

.      

Päästeamet tunnustas aumärgiga 131 inimest

  • Kirjutas BNS

Neljapäeval tunnustas päästeamet päästeteenistuse aumärkide ja tänukirjadega 131 inimest, kes on silma paistnud hoolivuse, missioonitunde ja vaprusega inimeste elu ja vara päästmisel või on osutanud märkimisväärseid teeneid päästevaldkonna arendamisel.

Ühtlasi tähistatakse tänavu 100 aasta möödumist organiseeritud tuletõrje loomisest ja üleriigilise ühtse päästevõrgustiku tekkimisest.

Elupäästja medali said kokku 58 inimest, nende hulgas lisaks päästjatele ka 11 eraisikut. Seekordsete elupäästjate hulgas on teiste seas näiteks mees, kes nägi teist meest läbi järvejää vajumas ja tõmbas ta külmast ja märjast hoolimata veest välja. Samuti naine, kes kortermajas tulekahju puhkemisel äratas oma naabrid ja juhatas nad õue, hoides sellega ära oluliselt hullemad tagajärjed

Kõiki elupäästjaid tänas president Kersti Kaljulaid. "Teie ise ja teie lood peegeldavad kõige ilmekamalt seda, kuidas me Eesti inimestele turvatunnet loome ja üksteist aitame. Usun, et kombinatsioon kõrge professionaalsusega kutselistest päästjatest, laiast ja teotahtelisest vabatahtlike võrgustikust ning iga üksikisiku teadmistest ja oskustest on ka edaspidi Eesti-suguse väikeriigi jaoks kõige mõistlikum ja efektiivsem lahjendus," ütles riigipea.

Aumärkidega tunnustati ühtekokku 131 inimest. Lisaks elupäästemedalitele anti üle kaks päästeteenistuse suurt kuldristi, kolm päästeteenistuse kuldristi, 11 päästeteenistuse hõberisti, 31 päästeteenistuse medalit, 9 päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedalit ning 18 päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedalit.

Päästeteenistuse kuldristid pälvisid hindamatu panuse eest Eesti Tuletõrje ajaloo hoidmisse ja vabatahtliku pääste arendamisse MTÜ Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi juhataja Tuve Kärner ning Balti riikide päästealase koostöö arendamise ning Eesti ametkondliku partnerluse kõrgel tasemel hoidmise eest Läti Riikliku Tuletõrje- ja Päästeteenistuse peadirektor, kindral Oskars Āboliņš.

Siseminister Mart Helme ütles aumärkide üleandmisel, et päästetöö on palju laiem kui vaid tuletõrjumine. "Väga tähtis on vabatahtlikele ja kutseliste päästjate koostöö -  nad moodustavad ühtse päästevõrgustiku ning on oluliseks osaks elanikkonnakaitses ning laiapindses riigikaitses," ütles Helme.

"Selleks, et saaksime ka järgmist suurt juubelit pidada, peame tegelema riigikaitsega ja päästjatel on selles väga oluline osa," tunnustas minister päästjaid.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles aumärkide tseremoonial, et tuletõrje on saja aastaga muutunud päästeks, kuid meie väärtused on jäänud samaks - kõik algab ikkagi inimesest.

"Igaüks meist kuulub ühtsesse päästevõrgustikku, sest me ise hoiame enda ohutuse ja turvalisuse võtit. Aga me peame hoidma ka neid, kes teiste inimeste ohutuse eest seisavad, sest see töö on vaimselt ja füüsiliselt väga raske. Meil on iga inimene oluline, iga töötaja, iga vabatahtlik päästab," ütles Tammearu.

Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates aastast 1998. Aumärke antakse üle kaks korda aastas: Eesti Vabariigi sünnipäeva ajal veebruaris ja organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris.

Tunnustatute nimekiri

Päästeameti aumärgid september 2019

Elupäästja I klass

Elupäästja medal antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest kolmekordsel elupäästmisel.

Elupäästja II klass

Elupäästja medal antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest teistkordsel elupäästmisel.

Elupäästja III klass

Elupäästja medal antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest esmakordsel elupäästmisel.

Elupäästja medali saajad ning nende lood

  1. Janeliis Mattis

Eraisik

Elupäästja III klassi medal

Mullu 2. augustil pildistas Janeliis Jõgevamaal Aidu järve ääres treeninud paraplaanilendurit, kes järsku vette kukkus. Noor naine taipas, et lendur ei oska ujuda, ning kiirustas talle appi. Vapper neiu võttis lenduri selga ning ujus kaldale, kus lendur sõbranna abiga välja aidati.

  1. Joosep Lukk

Eraisik

Elupäästja III klassi medal

Eelmise aasta 2. detsembril päästis Joosep Tallinnas Harku järvel uisutades läbi jää vajunud inimese. Mees püüdis tulutult ise jääaugust välja rabeleda ning välja sai ta Joosepi suure pingutuse tulemusel. Joosepil puudus spetsiaalne kaitsevarustus ning seega oli tema ettevõtmine väga riskantne.

  1. Sander Ehte

Eraisik

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 5. aprillil märkas Sander, et Võrus Männiku tänaval tuleb naabermajast suitsu. Olukorda kontrollima minnes selgus, et paksult suitsu täis hoones on ka eakas naabritädi. Sander roomas naiseni ning toimetas ta majast välja, päästes niimoodi inimese vingusurmast.

  1. Pille Kristal ja Ennu Vander

Eraisikud

Elupäästja III klassi medalid

Kirjelduse on kirja pannud päästetud inimese õde: mullu 14. oktoobril läks minu vend Lehtma sadamasse kai peale kala püüdma, kui murdus tema õngeridva ots. Seda merest välja õngitsedes kukkus vend merre. Seda nägid pealt kõrval olnud kalastajad, kes jooksid kohe appi ja tirisid venna veest välja.

  1. Angela Udras ja Jaan Raha

Eraisikud

Elupäästja III klassi medalid

Eelmise aasta 17. veebruari hilisõhtul Võrus Kivi tänaval puhkenud tulekahjus hoidis Angela kiire tegutsemine ära kõige hullemad tagajärjed. Ta ajas majarahva üles, aitas elanikud hoonest välja ja hoidis inimesi õues end ohtlikku olukorda panemast. Angelale appi tulnud Jaan tõi põlevast korterist välja mehe ning hoidis kannatanud kiirabi tulekuni enda autos soojas.

  1. Heiki Männik, Illar Heinsalu ja Ülo Mitt

Eraisikud

Elupäästja III klassi medalid

  1. detsembril 2017. aastal kuulsid kolm meest Kaiavere järvel kalastades appihüüdeid. Kohe helistati numbrile 112 ja paadiga sündmuskohale lähenedes selgus, et kaks meest olid paadiga ümber läinud ja külma vette kukkunud. Hädalised tõmmati enda paati ning anti kaldal meedikutele üle.
  2. Julia Babenko

Eraisik, Põhja-Eesti Regionaalhaigla õde

Elupäästja III klassi medal

Mullu 8. septembril kaotas Tallinna maratonil võistelnud Iisraeli kodanik teadvuse ning kukkus kokku. Samal distantsil jooksnud Põhja-Eesti Regionaalhaigla õde nägi seda pealt ning alustas kohe esmaabi andmist. Õnnetuskoha läheduses tööülesandeid täitnud noorsoopolitseinikud helistasid häirekeskusesse ning kutsusid kiirabi, kes viis kannatanu haiglasse.

  1. Janno Valdmann

Eraisik, endine päästja

Elupäästja III klassi medali

Eelmise aasta 31. oktoobril Kehras toimunud elumaja põlengul aitas Janno põlevast majast välja ema kahe lapsega ning andis üle kiirabile. Hoonest väljudes sulges Janno ettenägelikult siseruumide uksed, et pidurdada tulekahju kiiret arengut.

  1. Egon Roosimägi ja Marko Kišlenko

Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna patrullitalituse vaneminspektorid

Elupäästja III klassi medalid

  1. aasta 14. detsembri varahommikul olid Tallinnas Haaberstis kahekorruselise elumaja teise korruse elanikud jäänud suitsu- ja tulelõksu. Esimesena sündmuskohale jõudnud politseinikud kustutasid maja koridoris põlenud jalatsiriiuli patrullautos olnud tulekustutiga. Niimoodi peatasid nad tule leviku ning päästsid kolm inimest halvimast.
  2. Maarek Sangla

MTÜ Tõrvandi Päästeseltsi vabatahtlik päästja

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 24. jaanuaril täitus Tõrvandi alevikus viiekordne paneelelamu paksu suitsuga ja elanikud jäid korteritesse suitsulõksu. Esimesena jõudsid sündmuskohale koos kiirabiga Tõrvandi vabatahtlikud päästjad, kellest üks tõi põlevast korterist välja inimese ning andis üle meedikutele.

  1. Olari Malk

Pihtla vabatahtlik päästja, Saaremaa vabatahtlik merepäästja

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 25. mail tabas Kuressaares ühte autojuhti terviserike. Segadust märganud Olari peatus ja tõstis teiste liiklejate abiga kannatanu kiiresti autost välja. Ta alustas kohe elustamisega ning jätkas seda ligi pool tundi kiirabi saabumiseni. Mehe elu sai tänu kiirele reageerimisele päästetud.

  1. Janno Osa ja Rutmar Tammelohu

Nõva vabatahtliku päästekomando päästjad

Elupäästja III klassi medalid

Tänavu 6. aprillil toimus tulekahju Lääne-Harju vallas Vilivalla küla kortermajas. Esimesena kohale jõudnud Nõva vabatahtlikud päästjad hindasid olukorda ning alustasid suitsusukeldumist. Päästjad leidsid ühe toa põrandalt inimese, kelle viisid hoonest välja ning kustutasid ka tulekahju.

  1. Eno Hermann

vabatahtlik päästja ja Kehtna päästekomando juht

Elupäästja III klassi medal

  1. aasta 9. aprillil põles Kehtna vallas Kalbu külas inimesi täis sotsiaalmajas ühes toas prügikast ning maja oli suitsu täis. Esimesena sündmuskohale jõudnud Kehtna vabatahtliku päästekomando juht murdis maha põleva toa lukustatud ukse, kandis voodis lebanud mehe hoonest välja ning andis üle kiirabile.
  2. Roman Skripko

Päästeameti Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando päästja

Elupäästja I klassi medali

Andrei Doronin

Päästeameti Põhja päästekeskuse Lasnamäe päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medali

Rasmus Talviste

Päästeameti Põhja päästekeskuse Lasnamäe päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medali

Anton Levkovitš

Päästeameti Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

  1. jaanuari õhtul teatati tulekahjust Lasnamäel Raadiku tänava korteris. Esimesena kohale jõudnud Lasnamäe komando päästjad tõid korterist välja ühe kannatanu ning andsid üle kiirabile. Samal ajal sisenesid korterisse Kesklinna komando päästjad, kes leidsid ja tõid korterist välja ka teise kannatanu ning andsid ta üle kiirabile.
  2. Kalle Sild

Päästeameti Põhja päästekeskuse Lasnamäe päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medal

Eelmise aasta 17. detsembril teatati tulekahjust Lasnamäel Paasiku tänaval. Põlemisgaase ja musta suitsu täis korterisse sisenenud päästjad tõid sealt välja raskes seisus kannatanu, kelle hingamisteed hoiti avatuna kiirabi saabumiseni. Kiirabi saabudes sisenesid päästjad uuesti hoonesse, et aidata ka kõrvalkorterisse tulelõksu jäänud inimesi, kellest üks samuti kiirabile üle anti

  1. Tauno Tuvike

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgeva päästekomando päästja

Elupäästja I klassi medal

Endel Aare

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgeva päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

  1. aprillil põles Jõgeva vallas Painkülas kahekorruselise maja korter. Saabunud päästjad tõid majast välja ühtekokku kolm kannatanut. Sel sündmusel töötas suitsusukelduslüli suure koormuse all, sest oli vaja leida kannatanud, likvideerida tulekahju ning tagada samal ajal ülejäänud elanike ohutus.
  2. Lev Seropjan

Päästeameti Põhja päästekeskuse Lilleküla päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medal

Vadim Sampetov jr

Päästeameti Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medal

Marius Pihlak

Päästeameti Põhja päästekeskuse Lilleküla päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Andres Hallik

Päästeameti Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Eelmise aasta 6. detsembril põles Tallinnas Kollasel tänaval lahtise leegiga puidust kortermaja, kus olid sees inimesed. Kohale jõudnud Kesklinna päästjad tõid majast välja esimese kannatanu ning andsid üle kiirabile. Lilleküla komando päästjad püstitasid teisele korrusele pääsemiseks kärmelt tõmbredeli ning leidsid raskes seisundis kannatanu, kes kiirelt välja toodi ning kiirabile üle anti.

  1. Maksim Veršinin

Päästeameti Põhja päästekeskuse Nõmme päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Margus Tamme

Päästeameti Põhja päästekeskuse Nõmme päästekomando endine päästja

Elupäästja II klassi medal

  1. aasta 11. novembril sai Nõmme päästekomando väljakutse tulekahjule Tallinna Astangule viiekorruselisesse paneelmajja, kus põles neljanda korruse korter. Päästjad avasid lukustatud ukse, sisenesid korterisse ning avastasid koridorist kannatanu, kelle toimetasid välja ja andsid üle meedikutele.
  2. Raul Roosileht

Elupäästja II klassi medal

Päästeameti Lääne päästekeskuse Märjamaa päästekomando meeskonnavanem

Käesoleva aasta 8. juunil tuli teade, et Kuusiku lennuväljal on langevarjur puu otsa maandunud. Märjamaa päästekomando meeskonnavanem, kes tegutseb hobi korras arboristina, aitas koos Rapla komandoga varjuri puu otsast alla. 29. juunil tuli taas teade langevarjurist, kes oli maandunud ligikaudu 20 meetri kõrgusele kasepuu latva, ja ka siis laskuti Rauli abil turvaliselt maapinnale.

  1. Gert Saard

Elupäästja II klassi medal

Päästeameti Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando päästja

  1. aasta 10. detsembril teatati põlengust Pärnus Laial tänaval. Eelinfo põhjal oli teada, et tegu on mahajäetud hoonega, ning et hoones on vigastatuid. Pärnu päästekomando päästjad sisenesid põlevasse ruumi, leidsid kannatanu ja tõid ta välja.
  2. Kunnar Kuris

Päästeameti Lääne päästekeskuse Kuressaare päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medal

Janek Reinaru

Päästeameti Lääne päästekeskuse Kuressaare päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Käesoleva aasta 3. jaanuaril tuli teade, et Kuressaares põleb elumaja lahtise leegiga ning hoones võib olla inimesi. Kuressaare komando päästjad tõid suitsu ja tuld täis hoone esimeselt korruselt välja kannatanu ja andsid ta üle meedikutele.

  1. Siim Kurrikoff

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Valga päästekomando päästja

Elupäästja II klassi medal

Rinaldo Teder

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Valga päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

  1. aasta 19. detsembril sai Valga päästekomando väljakutse Valga linna korteri tulekahjule. Kohale jõudes sisenesid päästjad korterisse ning avastasid kompamise teel voodist vanema naisterahva, kelle nad kohe põlevast ruumist välja toimetasid ja kiirabile üle andsid.
  2. Mihkel Raud
    Päästeameti Lääne päästekeskuse Kihelkonna päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 14. jaanuaril sai Kihelkonna päästekomando väljakutse Viidumäe torni juurde, kus noormees oli enesetapu mõtetega torni roninud. Kihelkonna komando meeskonnavanem suutis abivajajaga kontakti saada ja sõlmis temaga kokkuleppe tornist alla tulemiseks. Selleks ajaks oli sündmuskohale saabunud ka kiirabi ning noormees anti üle meedikutele.

  1. Ander Ellermaa

Lääne päästekeskuse Paide päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Kristo Kiik

Lääne päästekeskuse Paide päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klassi medal

  1. detsembril 2018 sõitis Paide komandole väljakutsele Suur-Aia tänavale, kus paneelmaja neljanda korruse korteris oli puhkenud tulekahju ning suitsulõksus olid ka kolmanda korruse elanikud. Päästjad toimetasid põlevast korterist kannatanu välja ning aitasid seejärel majast välja ka kolmandal korrusel suitsuvangis viibinud elanikud.
  2. Bruno Jõepere

Päästeameti Lääne päästekeskuse Vändra päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klassi medal

Oliver Turi

Päästeameti Lääne päästekeskuse Vändra päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Käesoleva aasta 25. aprillil põles Tootsi alevikus korter, mis oli üleni leekides ja paksu suitsu mattunud. Kohale saabunud Vändra komando päästjad tõid suitsusukelduse käigus korterist välja suitsu- ja põletuskahjustustega kannatanu, kes anti üle kiirabile.

  1. Konstantin Malinovski

Päästeameti Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Tambet Künnapas

Päästeameti Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Mullu 21. juulil said Pärnu komando päästjad väljakutse Pärnusse jõe äärde, kus joobes mees oli kukkunud üle kai ääre vette. Mees suutis end vaevu kai äärest kinni hoida, kui pinnaltpääste lüli vette läks ning kannatanuni jõudis. Päästjad transportisid kannatanu maale ning andsid üle kiirabile

  1. Jüri Pozarski

Päästeameti Lääne päästekeskuse Haapsalu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Raini Teral

Päästeameti Lääne päästekeskuse Haapsalu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Marko Nikker

Päästeameti Lääne päästekeskuse Risti päästekomando päästjad

Elupäästja III klassi medal

Aivo Liivapalu

Päästeameti Lääne päästekeskuse Risti päästekomando päästjad

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 10. jaanuaril põles Haapsalus Mihkli tänaval puidust elumaja. Esimesena kohale saabunud Haapsalu päästekomando päästjad tõid majast välja kaks kannatanut ning seejärel suitsusukeldumise üle võtnud Risti päästekomando liikmed tõid välja kolmanda kannatanu. Hoonesse ladustatud prügi ja suur kuumus raskendasid suitsusukeldumist oluliselt ning kolme inimese elu päästeti pea inimvõimete piire ületava väga professionaalse tegutsemisega.

  1. Marek Kutsar

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Tartu päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 8. märtsil süttis Tartus ühes puitmajas hõõguvast konist korter. Esmase luure käigus avastas Tartu päästekomando meeskonnavanem põleva ja suitsu täis korteri ukse tagant kannatanu, kelle ta abiväge ootamata ise süles välja kandis ja kiirabi hoole alla andis, päästes sellega inimese elu.

  1. Ivar Feiman

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgeva päästekomando meeskonnavanem

Elupäästja III klassi medal

Rauno Feiman

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgeva päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Janis Borovkov

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgeva päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 7. juuni öösel süttis põlema Painküla kortermaja kelder, mida kohale saabunud Jõgeva päästjad kustutama asusid. Meeskonnavanem avastas maja teiselt korruselt veel ühe tulekahju ning tõi põlevasse korterisse sisenedes välja kaks kannatanut. Selle käigus kutsus ta keldrist appi suitsusukelduslüli, kes tõi korterist välja veel kaks inimest.

  1. Igor Tšelobittšikov

Päästeameti Ida päästekeskuse Jõhvi päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 27. juuni öösel avastas Jõhvi päästekomando päästja Igor vanemate juures külas olles nende naabri korteris tulekahju. Ta äratas oma vanemad ja asus neid majast välja juhatama. Teel väljapääsu poole leidis Igor maja suitsu täis trepikojast teadvuse kaotanud inimese, kelle ta süles välja kandis ning kiirabi saabumiseni elustas.

  1. Dmitri Naumov

Päästeameti Ida päästekeskuse Narva-Jõesuu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Alexander Roslyakov

Päästeameti Ida päästekeskuse Narva-Jõesuu päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Tänavu 2. jaanuaril tuli teade, et Narva-Jõesuus Koidu tänaval on jões mees. Kuivõrd paadi kohale jõudmine oleks võtnud aega, läksid esimesena kohale jõudnud Narva-Jõesuu päästekomando päästjad uppuja päästmiseks ise vette. Kustutusriietega jääkülmas vees teineteist päästenööridega julgestades tõid päästjad kannatanu veest välja ning elustasid ja hoidsid teda soojas kiirabi saabumiseni.

  1. Jevgeni Borissov

Päästeameti Ida päästekeskuse Kohtla-Järve päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Jüri Simoniš

Päästeameti Ida päästekeskuse Kohtla-Järve päästekomando päästja

Elupäästja III klassi medal

Käesoleva aasta 10. veebruaril tuli teade tulekahjust Kohtla-Järvel Keskallee tänava kortermajas. Kohtla-Järve komando päästjad tõid paksu suitsu täis korterist hoolikalt otsides välja kaks kannatanut, päästes nii nende elu.

Päästeteenistuse suur kuldrist

Päästeteenistuse Suur Kuldrist antakse erakordsete teenete eest päästealal.

  1. Läti Riikliku Tuletõrje- ja Päästeteenistuse juht kindral Oskars Āboliņš
  2. Järva-Jaani Tuletõrje Selts MTÜ juhataja Tuve Kärner

Päästeteenistuse kuldrist

Päästeteenistuse Kuldristist antakse ulatuslike ja keerukate päästetööde juhtimise või silmapaistvate teenete eest päästealal, samuti ka kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest päästeasutuses.

  1. Kaitseliidu endine ülem kindralmajor Meelis Kiili
  2. Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu

Päästeteenistuse hõberist

Päästeteenistuse Hõberist antakse keerukate päästetööde juhtimise või silmapaistvate teenete eest päästealal.

  1. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf
  2. Sisekaitseakadeemia rektor Marek Link
  3. Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala
  4. Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tiina Laube
  5. Päästeameti haldusosakonna tehnika ja varustuse talituse peaspetsialist Marek Danilson
  6. Põhja päästekeskuse Pirita päästekomando endine päästja Urmas Kütt
  7. Lõuna päästekeskuse Valgamaa päästepiirkonna juhataja Alar Roop
  8. Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu
  9. Lõuna päästekeskuse Tartumaa korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja Kaido Õunapuu
  10. Lõuna päästekeskuse Suure-Jaani päästekomando komandopealik Rauno Ruut
  11. Päästeameti hädaolukorraks valmisoleku osakonna ekspert Toomas Kääparin

Päästeteenistuse medal

Päästeteenistuse medal antakse keerukatel päästetöödel ülesnäidatud vapruse eest või teenete eest päästealal.

Suurepärase koostöö eest Päästeametiga või suure panuse eest päästeala arengusse tunnustatakse Päästeteenistuse Medaliga järgnevaid koostööpartnereid:

  1. Läti Vabariigi riikliku tuletõrje- ja päästeteenistuse Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö talituse juht Jevgenijs Golovčuks
  2. Tartu linnapea Urmas Klaas
  3. Politsei-ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder
  4. Häirekeskuse arendusosakonna koostöö ja planeerimise talituse planeerimisgrupi juht Martin Kajaste
  5. EKIF OÜ ehitusinsener Andres Järvan
  6. AS Temiir direktor Sergei Klepikov
  7. Ostwind Grupp OÜ automaatsete tulekustutussüsteemide projekteerija Jüri Otsmaa
  8. Roela Vabatahtliku Päästekomando vabatahtlik päästja Kersti Lipvars
  9. Roela Vabatahtliku Päästekomando vabatahtlik Kalno Vaarmets
  10. Põhja päästekeskuse Nõmme päästekomando endine pealik Nikita Groznov

Suure panuse eest päästeala arengusse tunnustatakse Päästeteenistuse Medaliga järgmisi Päästeameti töötajaid:

  1. Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna ekspert Reelika Kuusik
  2. Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna nõunik Sandra Kallas
  3. Päästeameti hädaolukorraks valmisoleku osakonna nõunik Kristjan Lember
  4. Eesti Tuletõrjemuuseumi peavarahoidja Kairi Priimets
  5. Päästeameti personali ja asjaajamise osakonna personalitöö talituse peaspetsialist Kristi Madissoo
  6. Päästeameti õigusosakonna jurist Silvia Vospert
  7. Päästeameti haldusosakonna logistikatalituse peaspetsialist Jakob Käba
  8. Põhja päästekeskuse valmisoleku büroo peaspetsialist Mariann Mäeots
  9. Põhja päästekeskuse Lilleküla päästekomando pealik Ivo Remmelga
  10. Põhja päästekeskuse Assaku päästekomando meeskonnavanem Janek Soosaar
  11. Lääne päästekeskuse ennetusbüroo nõunik Kristi Kais
  12. Lääne päästekeskuse valmisoleku büroo peaspetsialist Meelis Viks
  13. Lääne päästekeskuse Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Andro Oviir
  14. Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando rühmapealik Märt Hindreus
  15. Lääne päästekeskuse Pärnu päästekomando rühmapealik Toomas Sikk
  16. Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sigrit Murdla
  17. Lõuna päästekeskuse Alatskivi päästekomando meeskonnavanem Ain Lauga
  18. Lõuna päästekeskuse Elva päästekomando päästja Rein Mölder
  19. Lõuna päästekeskuse Annelinna päästekomando päästja Valdur Udumäe
  20. Ida päästekeskuse Jõhvi päästekomando meeskonnavanem Artjom Troitski
  21. Ida päästekeskuse Jõhvi päästekomando päästja Fred Sarap

Päästeameti  teenetemedal kuldsete tammelehtedega

Päästeameti  teenetemedal kuldsete tammelehtedega antakse välja Päästeameti teenistujale 15-aastase laitmatu või silmapaistvalt hea teenistuse eest Päästeametis.

  1. Demineerimiskeskuse planeerimise- ja valmisoleku talituse ekspert Kalvar Tammine
  2. Demineerimiskeskuse Põhja-Eesti Pommigrupi juhataja Raido Taalmann
  3. Haldusosakonna tehnika ja varustuse talituse vanemspetsialist Harri Ohaka
  4. Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Juri Marinets
  5. Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando rühmapealik Vitali Sipretti
  6. Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Arvo Jõgiste
  7. Lõuna päästekeskuse Räpina päästekomando päästja Rein Olep
  8. Ida päästekeskuse Valmisoleku büroo juhtivspetsialist Mart Suursu
  9. Ida päästekeskuse Narva päästekomando päästja Viktor Domnin

 

Päästeameti teenetemedal hõbedaste tammelehtedega

Päästeameti  Teenetemedal Hõbedaste Tammelehtedega antakse Päästeameti teenistujale 10-aastase laitmatu või silmapaistvalt hea teenistuse eest Päästeametis.

  1. Päästeameti personaliosakonna personalitöö talituse peaspetsialist Ave Teearu
  2. Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando meeskonnavanem Aleksandr Rõbakov
  3. Põhja päästekeskuse Kesklinna päästekomando päästja Andrei Nikittšenko
  4. Põhja päästekeskuse Kopli päästekomando meeskonnavanem Artur Krapivnitski
  5. Põhja päästekeskuse Kopli päästekomando päästja Juri Pärtel
  6. Põhja päästekeskuse Kopli päästekomando päästja Robert Nazarov
  7. Põhja päästekeskuse Nõmme komando päästja Toomas Trepp
  8. Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juhataja Arvi Luuk
  9. Lääne päästekeskuse Hiiumaa ja Läänemaa päästepiirkonna juhataja Hannes Aasma
  10. Lõuna päästekeskuse Võru päästekomando komandopealik Erki Land
  11. Lõuna päästekeskuse Antsla päästekomando meeskonnavanem Kalev Tiirmaa
  12. Lõuna päästekeskuse Vastseliina päästekomando päästja Kaupo Narusk
  13. Lõuna päästekeskuse Abja-Paluoja päästekomando päästja Peep Kotkas
  14. Lõuna päästekeskuse Annelinna päästekomando päästja Peter Ristkok
  15. Ida päästekeskus valmisoleku büroo juhataja Indrek Pung
  16. Ida päästekeskus ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Helen Arukaev
  17. Ida päästekeskus ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raili Lanno
  18. Ida päästekeskuse Narva päästekomando päästja Vladimir Košelev

20 PÄEVA ENIMLOETUD