Menu

.      

Võrus peetakse kümme päeva vältav keskkonnateemaline koguperefestival

  • Kirjutas BNS

 Uus Võru keskväljak nagu postkaardil. Foto: AIGAR NAGEL

Võrus peetakse 13.-22. septembril keskkonnateemaline koguperefestival „Roheline Võru“, mille  kava sisaldab istutustalgusid, erinevad töötube ja vestlusringe, juhendatud külastusi reoveepuhastusjaama ning mitut kampaaniat, samuti toimub mahe- ja omatoodangulaat ja ansambli Öösorr kontsert.

Linnavalitsuse eestvedamisel ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse keskkonnateadlikkuse programmi toel korraldatava festivali eesmärk on võrukate loodusteadlikkuse tõstmine ja Koreli kalda-alale pargi loomine, teatas linnavalitsuse esindaja reedel BNS-ile.

„Ühelt poolt soovib linn, et inimesed pööraksid rohkem tähelepanu linna looduskeskkonna parendamisele ning oleksid teadlikumad liigirikkuse vajalikkusest. Teiselt poolt soovime koos Võru linna sõprade ja linnarahvaga teha Võru linnale 235. aastapäeva kingituse,“ sõnas linna arendusnõunik Tiina Hallimäe.

Linnapea Anti Allas kutsub üles istutustalgutel aktiivselt osalema. "Tore on ju näha enda pere või asutuse istutatud puud või põõsast kasvamas ning tunda, et oled muutnud Võru linna kaunimaks ja mõnusaks paigaks,“ ütles ta.

Töötubades Eesti parimate spetsialistide juhendamisel räägitakse elurikkusest linnas, jagatakse nõuandeid väikeaedade haljastamise kohta, samuti tuleb juttu lindudest ja loomadest linnas ning veekaitsest.

Festival „Roheline Võru“ algab Võru keskväljakul 13. septembril kell 17 töötubadega. Samal õhtul algusega kell 20 toimub ansambli Öösorr kontsert.

Festivali teisel päeval, 14. septembril algusega kell 10 saab Koreli oja kaldal kaasa lüüa puude istutamisel. Istikute ja juhendamise eest hoolitseb linnavalitsus. 

Kümme päeva vältava koguperefestivali kavaga saab tutvuda aadressil http://www.voru.ee/et/roheline-voru

20 PÄEVA ENIMLOETUD