Menu

.      

Alexelas saab esmaspäeval tund aega tasuta rohekütust tankida

  • Kirjutas BNS

Alexela Võru teenindusjaam Kose tee 6. FOTO: Aigar Nagel

Rohekütuste tarbimise edendamiseks võimaldab Alexela esmaspäeval tund aega tasuta tankida eestimaist kliimaneutraalset biometaani ehk CNG rohekütust.

Ettevõte juhib sellega üldsuse tähelepanu kliimaneutraalsuse saavutamiseks, mille nimel tuleb otsustavaid samme astuda. „Kliimaeesmärkide saavutamine nõuab kiiret tegutsemist,“ ütles Alexela juhatuse liige Alan Vaht ning lisas, et keskkonna säästmiseks tuleb astuda senisest oluliselt teadlikumaid samme.

„Konkurentsitult odavaim lahendus on täna gaasilised kütused, mis lisaks kohesele keskkonnasäästule annab tarbijale bensiini ja diisliga võrreldes tuntava võidu rahakotis. Näiteks maksab gaasiga sõites 100 kilomeetri läbimine vaid kolm eurot ja aastas kulub rohegaasiga sõites kõigest 600 eurot,“ rääkis Vaht ja märkis, et selline sääst nii keskkonna kui ka rahakoti mõttes peaks kõnetama igaüht.

Kell 10-11 saab rohegaasil sõitvatesse sõidukitesse tankida eestimaist kliimaneutraalset biometaani CNG-d nullhinnaga ja seda Tartus, Võrus, Jüris, Tallinnas Sikupilli ja Pääsküla tanklates. 

Ühtlasi saab tanklaketist LPG autogaasi kogu nädala vältel erihinnaga. Tavapärasest LPG hinnast on tinglikult lahutatud kütuseaktsiis ja käibemaks. LPG autogaas on Alexela tanklates üle Eesti kättesaadav erihinnaga esmaspäevast kuni 22. septembrini. 

Gaasilistest kütustest teadlikkuse kasvatamine kulmineerub neljapäeval Tallinna Lauluväljakul ettevõtte eestvedamisel toimuva kliimaneutraalsuse konverentsiga „Hüvasti õhusaaste!“. Konverentsi korraldavad Alexelaga koostöös Škoda, Volvo ja Scania. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD