Menu

.      

Riik toetab kahe miljoniga sotsiaalvaldkonna uusi tooteid ja teenuseid

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Teisipäevast kuni 18. novembrini on avatud Innove taotlusvoor, kust toetatakse kokku kahe miljoni euroga projekte, mis pakuvad abivajajate ja nende lähedaste toimetuleku parandamiseks uudseid lahendusi.

Innove tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul oodatakse nii omavalitsustelt kui ka era- ja kolmanda sektori organisatsioonidelt kaasaegseid lahendusi, mis vähendaksid lähedaste hoolduskoormust ning aitaksid erivajadustega inimestel paremini toime tulla. „Taotlusvooru raames toetatakse teenuse või toote testimist sihtrühmal, selle arendamist vastavalt testimise tulemustele ning ka vajaliku partnerluse ja koostöövõrgustiku arendamist,“ selgitas Luide.

Taotlusvooru eelarve on kaks miljonit eurot, väikseim toetus projekti kohta 50 000 ning suurim 300 000 eurot. Kohalike omavalitsuste puhul võib toetus ulatuda 85 protsendini abikõlblikest kuludest, teistel taotlejatel 65 protsendini. Projekte rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist.

Tegevuse „Eakatele, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimestele ning nende pereliikmetele töölesaamist toetavad hoolekandeteenused” uudsete lahenduste väljatöötamise ja elluviimise põhitoetuse taotlusvooru korraldab SA Innove koostöös sotsiaalministeeriumiga. Tegemist on selleteemalise teise taotlusvooruga.

Huvilistele tutvustatakse taotlusvooru 10. oktoobril Tartus  ja 11. oktoobril Tallinnas toimuvatel infopäevadel.

Sihtasutus Innove on Eesti hariduse kompetentsikeskus. Personaalse hariduse edendajana töötab Innove välja õppimist ja õpetamist toetavaid uuenduslikke lahendusi,  korraldab eksameid, teste ja uuringuid, vahendab eurotoetusi. Rajaleidja võrgustiku kaudu pakub Innove tasuta haridustugiteenuseid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD