Menu

.      

FOTOD President Kaljulaid Merkelile: digitaalse ühiskonna ülesehitamine algab õigusruumist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kantsler Angela Merkelile rääkisin Eesti kogemustest e-riigi ülesehitamisel. Digitaalse ühiskonna loomine algab lubavast õigusruumist ning õigusloomes tuleb kehtestada selged põhimõtted, millest digimajanduse ja e-riigi ehitamisel kinni pidada. Arutasime ka milline võiks olla Saksamaa EL eesistumise fookus digitaalses valdkonnas. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei

„Digitaalse ühiskonna ülesehitamine algab lubavast õigusruumist ning õigusloomes tuleb kehtestada selged põhimõtted, millest digimajanduse ja e-riigi ehitamisel kinni pidada,“ ütles president Kersti Kaljulaid Berliinis Saksamaa Liitvabariigi kantslerile Angela Merkelile.

„Loomulikult toob üleminek digitaalsetele teenustele endaga kaasa ka riske, kuid digitaliseerimise eelised on suuremad kui riskid. Eesti avalik ja erasektor jagavad hea meelega oma kogemusi ning tehnoloogilisi lahendusi turvalise e-riigi ülesehitamiseks,“ lisas Vabariigi President. Pikemalt räägiti veel digitaalse identiteedi olulisusest ning kuidas seda saaks Saksamaal juurutada.

Saksa tervishoiuministeeriumi kõrgematele ametnikele rääkisin Eesti e-tervishoiust ning arutasin nendega viise, kuidas luua üle-Euroopaline avatud e-tervishoiusüsteem, mis vastaks erinevatele vajadustele ja oleks samas ühtlaselt turvaline. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei

Koos arutati ka seda, milline võiks olla Saksamaa EL eesistumise fookus digitaalses valdkonnas. „Euroopa Liidust võiks saada digitaliseerimise eestvedaja, kui suudame astuda selleks vajalikud sammud: näiteks anda oma kodanikele digitaalsed isikutunnistused. Meil on juba olemas eeliseid õigusruumi näol,“ lausus Eesti riigipea.

President Kaljulaid oli ühepäevasel töövisiidil Saksamaal. Päeval rääkis ta Saksa tervishoiuministeeriumi kõrgematele ametnikele Eesti e-tervishoiust ning arutas viise, kuidas luua üle-Euroopaline avatud e-tervishoiusüsteem, mis vastaks erinevatele vajadustele ja oleks samas ühtlaselt turvaline.

Bundestagi presidendi Wolfgang Schäublega arutasime Euroopa tulevikku—sealhulgas kaitsekoostööd, Brexitit ja Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi rahastust. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei

Vabariigi President kohtus ka Bundestagi presidendi Wolfgang Schäublega, kellega arutas Euroopa tulevikku — sealhulgas kaitsekoostööd, Brexitit ja Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi rahastust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD