Menu

.      

Alanud nädal toob nii väheseid miinus- kui ka plusskraade

  • Kirjutas BNS

pixabay 

Alanud nädalal tuleb nii väheseid miinus- kui ka plusskraade, samuti on oodata vihma ja lörtsi, prognoosib ilmateenistus. 

Kolmapäeval liigub üle Eesti kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Sajuhooge on kohati - sisemaal enamasti lume ja lörtsina, saartel lörtsi ja vihmana. Tuul on öösel veel tugev ning puhub loodest, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni -6 kraadi, rannikul tuleb kuni +3 kraadi, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Neljapäeva öösel jõuab Norra looderannikult Soome madalrõhkkond ja laieneb üle Eesti ning tõstab edelatuule tugevamaks. Põhja-Eestis hakkab lörtsi ja vihma sadama. Päeval liigub madalrõhkkond Peterburi lähistele ja selle servas on Eestis ilm lörtsi- ja vihmasajune. Tuul pöördub loodesse ja on tugev. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -5 kraadi, rannikul tuleb kuni +5 kraadi, päeval on sooja 2-7 kraadi. 

Reedel sirutub üle Eesti kitsas kõrgrõhuvöönd. Saju võimalus on võrdlemisi väike, aga rannikualadel võib veidi lörtsi poetada. Tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -3 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +5 kraadi, päeval -1 kuni +3, saartel kuni +5 kraadi. 

Laupäeval koondub kõrgrõhuala Venemaa kohale, Läänemerele aga laieneb madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail tugevneb kagutuul. Saju võimalus on väike. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni -6 kraadi, saarte tuleb rannikul kuni +5 kraadi, päeval -1 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval suureneb läänepoolse madalrõhkkonna surve ja kagutuul on tugev. Öösel sajab kohati, päeval laialdasemalt vihma, sekka tuleb ka lörtsi. Lõunakaarest tuleb pisut mahedamat õhku ja õhutemperatuur on öö hakul 0 kuni -4, saartel ja läänerannikul +1 kuni +6 kraadi, päeval 1 kuni 6, saartel kuni 9 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval jääb Eesti ikka idapoolse kõrg- ja läänepoolse madalrõhkkonna piirimaile. Kohatised sajuhood võivad olla nii lörtsi kui vihma. Kagutuul on tõenäoliselt ikka võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +5 kraadi, saartel tuleb kuni +9 kraadi, päeval on sooja 3-8 kraadi. 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD