Menu

.      

Võrut lahutas keskkonnareostusest viis tundi

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Aktsiaseltsi Võru Vesi juhatuse liikme Juri Gotmansi sõnul jäi Võrut tabanud elektrikatkestuse puhul keskkonnareostus umbes viie tunni kaugusele - varahommikuks olnuks reoveepumplad pilgeni täis ning halvemal juhul alanuks tagasivool, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

"Kriis oli väga tõsine. Lisaks linnale oli mitu meie teeninduspiirkondade küla elektrita ja sellega tegeleme siiamaani," rääkis Gotsmans teisipäeval.

Võru veetorn tagab joogivee pärast elektri kadumist umbes kaks tundi ja siis surve langeb. "Edasi peame minema üle generaatorite režiimile, aga generaatorite võimekus on seatud üles sellele, et laename neid kas rendiettevõtetest või koostööpartneritelt. Nelja kuu pärast on elektrigeneraatorid ka meil enda hoovil – riigihange on käimas," rääkis Gotmans. 

"Kui on massiivne katkestus, peame veenduma, et reoveesüsteem töötaks, sest reovett tuleb pidevalt peale. Õnneks pühapäeval väga suurt vihma ei olnud, sest vanadesse reoveetorudesse imbub pinnasevett sisse ja pumbajaamade mahutid hakkavad vihma korral kiiremini täituma. Kui reoveepumplatesse tulevat vett ära ei saa pumbata, on oluliselt suurem probleem," selgitas Gotmans. 

Ta lisas, et kui pumpla täis saab, siis põhimõtteliselt jõuab reovesi keldritesse, kui ei ole paigaldatud tagasilöögiklappi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD