Menu

.      

Elektrilevi kõrvaldab täna Lõuna-Eestis kõige raskemaid tormikahjustusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tormikahjude kõrvaldamine eile Põlvamaal, Verioras ja Võrumaal, Kolepil  Jaanus Tanilsoo

Täna kella 9:30 seisuga on pühapäevase tormi tõttu vooluta veel 1700 klienti, valdav osa neist asuvad Lõuna-Eestis. Elektrilevi on alates pühapäevast ühenduse taastanud 63 000 kliendile.

„Saatsime eile õhtul 1400 inimesele SMS sõnumi, et nende elektrivarustuse taastame tänase päeva jooksul. See on ka meie tänane peamine eesmärk,“ ütles Elektrilevi käiduvaldkonna juht Andres Tõnissaar ning lisas, et töö käib samuti selle nimel, et kõikidele ülejäänud klientidele anda vähemalt orienteeruv elektriühenduse taastumise prognoosaeg.

Kõige rohkem on kliente vooluta Võrumaal (736) ja Põlvamaal (537). Endiselt on palju kliente vooluta ka Tartumaal (262) ja Valgamaal (149). Viljandimaal on vooluta veel 39 klienti.

„Suurematest asulatest jäi eile ühendus taastamata Saatses, kus selgus, et tormikahjud elektrivõrgule on suuremad, kui algselt arvasime. Seal käivad praegu tööd elektriühenduse taastamiseks esimesel võimalusel,“ ütles Tõnissaar.

„Oleme jõudnud punkti, kus elektrivarustuse taastamiseks tarbimiskohtades on vaja üha suuremat ehitamisvõimekust. Jäänud on keerulisemad ja väiksema klientide hulgaga rikked. See tähendab, et töö maht ühe rikke likvideerimiseks on suur, aga ühe rikke lahendamisega saame ühenduse taastada suhteliselt väiksele arvule klientidele,“ rääkis Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen ja lisas, et rikete kõrvaldamisega tegeleb stabiilselt üle 70 rikkemeeskonna.

20 PÄEVA ENIMLOETUD