Menu

.      

Laste hambad on vaatamata tasuta ravile halvas seisus

  • Kirjutas BNS

Enam kui pooltel Eesti kuueaastastel lastel on mõni kiiret lappimist vajav hambaauk, selgub hiljutisest uuringust, edastas neljapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Nii tohtrid kui ka ametnikud tunnistavad, et olukord on hull vaatamata sellele, et laste hambaravi on tasuta. Kui auklik on täiskasvanute naeratus, ei ole veel teada, sest uuring alles algas.

Kolmeaastaste seas oli tervete hammastega lapsi 71 protsenti, kaarieseravi vajas 29 protsenti lastest. Terved piimahambad oli 28 protsendil kuueaastastest, 58 protsendil olid piimahammastes kohest ravi vajavad hambaaugud. 12-aastaste seas oli tervete hammastega lapsi 32 protsenti.

Kui laste hammaste olukorda on ka varasematel aastatel uuritud, siis esimest korda hakatakse sel aastal üles lugema täiskasvanute hambaauke. Hambaarst Marek Vink pakub, et väga ilus see tulemus ei tule, sest ligi 40 protsenti täiskasvanutest hambaarsti juures ei käi.

Kogu Eestit hõlmava uuringu tulemused selguvad 2021. aastal.

Uuringu ajal leitud hambaauke kohapeal ei parandata. Edaspidi on kavas laste ja täiskasvanute hammaste olukorda hakata uurima iga viie aasta tagant.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD