Menu

.      

Vooluta on veel ül 18 000 majapidamise

  • Kirjutas BNS

Elektrilevi andmetel on neljapäeva hommikul vooluta veel üle 18 000 majapidamise.

Katkesused hakkasid kasvama kolmapäeva pärastlõunal, kui tõusis tormituul. Kella 20 ajal oli üle Eesti vooluta juba 37 500 majapidamist.

Neljapäeva hommikul kella 7.30 ajal oli vooluta veel 18 448 majapidamist.

Harjumaal pole elektrit 3827, Raplamaal 3108 ja Jõgevamaal 1939 tarbijal.

Mujal oli vooluta majapidamisi vähem.

Päästeamet sai kolmapäeval tormituulte tõttu kokku veidi üle 500 väljakutse, millest enamik olid sõiduteele kukkunud puude kohta, kuid ühes õnnetuses said vigastada ka kaks last. 

Päästeameti vastutava korrapidaja Meelis Mesi sõnul oli kolmapäeva õhtul päästesündmuste lahendamise koormus üsna suur, kuid kõik sündmused said teenindatud. „Öö oli meie jaoks juba üsna rahulik, aga ilmselt hakkab hommikul väljakutsete arv taas kasvama, sest inimesed hakkavad tööle sõitma ja võivad avastada teele langenud puid,“ märkis Mesi ja kutsus üles kõiki varuma sõiduks rohkem aega ja olema ettevaatlik.

Tormi tõttu sai kannatada vähemalt kaks inimest. Kell 16.47 sai häirekeskus teate, et Padise rahvamaja juures on murdunud puu alla jäänud kaks last. Sündmusele reageeris kiirabi, kes toimetas lapsed haiglasse kontrolli.

Mitmel pool Eestis juhtus õnnetusi, kus autod said pihta kukkuvate puude või muude tuules lendu läinud esemetega, inimesi kannatada ei saanud.

Tormituules sai kahjustada ka Järvakandi päästekomando garaaži katus, mis kolmandiku ulatuses lahti rebenes.

20 PÄEVA ENIMLOETUD