Menu

.      

MTA saadab tänavu maamaksuteate 324 000 inimesele

  • Kirjutas BNS

 Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas esmapäevast maamaksuteadete väljastamist; kokku saadetakse e-kirja, telefoni lühisõnumi või postiga välja üle 389 000 teate 324 000 inimesele summas 59,7 miljonit eurot.

Maamaksuteated jõuavad inimesteni hiljemalt 15. veebruariks ja teadet saab igaüks vaadata e-maksuameti keskkonnas. Kui inimene saab tuludeklaratsiooni esitades oma enammakstud tulumaksu tagasi, on võimalik selle arvelt hõlpsalt katta ka maamaksukohustus, teatas maksu- ja tolliamet.

Uuendusena on nüüdsest võimalik tellida oma maamaksunõuete tasumiseks e-arve. "E-arvete kasutuselevõtt annab klientidele võimaluse oma maamaksukohustus täita mugavalt, kontaktivabalt ja tähtaegselt," selgitas MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi pressiteates. 

E-arve saab tellida internetipangast, arved.ee veebilehelt ja e-maksuameti "Arvestuse" menüüpunkti "E-arve tellimine" kaudu. Tellimuse tegemisel tuleb kasutada e-maksuameti ettemaksukonto viitenumbrit, mille leiab maamaksuteatelt või MTA veebilehelt personaalse viitenumbri otsingu kaudu. Tellimus jääb kehtima ka järgnevatele maamaksu nõuetele, mille tasumise tähtpäevad on igal aastal 31. märtsil ja 1. oktoobril.

Lisaks juhtis Liivamägi tähelepanu sellele, et kui märkate maamaksuteatel olevates maa kohta käivates alusandmetes ebatäpsusi, tuleb ühendust võtta kas maa-ameti või kohaliku omavalitsusega. Kohaliku omavalituse kontaktisiku andmed on kirjas igal maamaksuteatel.

Kuni 64-eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tuleb tasuda ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, peab tasuma 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on võimalik tasuda kuni 1. oktoobrini.

Maamaksu e-teenuse uuendamine rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD