Menu

.      

MTA saadab eksitava maamaksuteate saanud inimestele uued teated

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Mitmed inimesed on saanud maksu- ja tolliametilt (MTA) infosüsteemide vahelise tõrke tõttu eksitava maamaksuteate, MTA saadab vale teate saanud inimestele lähinädalal personaalse teavituse ning uue ja korrektse teate. 

"Osad inimesed on saanud maamaksu teate, kus ei ole arvestatud kodualuse maamaksu soodustusega või on soodustusega arvestatud, kuigi selleks õigust ei ole," teatas MTA sotsiaalmeedias. Ameti teatel puudutab eksitus inimesi, kes on ostnud või müünud kinnisvara lõppenud aasta teisel poolel. 

MTA saadab inimestele, kes said vale maamaksuteate, lähinädalatel personaalse teavituse, tühistab vale maamaksuteate ja saadab uue ja korrektse.

Maamaksu tasumise tähtaeg on 31. märts ning seega ei soovita amet hetkel maamaksu tasumisega kiirustada, kui on kahtlus, et on esitatud valede andmetega teade.

Kui vale summa on juba tasutud on see võimalik tagasi küsida peale seda, kui korrektne maamaksuteade on esitatud ja selle pealt tasaarveldus tehtud. 

On võimalik, et isikud, kellele on kohaldatud kodualuse maa maksusoodustust, peavad maamaksu aga juurde maksma. 

MTA alustas maamaksuteadete väljastamist esmaspäevast. Kokku saadetakse e-kirja, telefoni lühisõnumi või postiga välja üle 389 000 teate 324 000 inimesele summas 59,7 miljonit eurot.

Maamaksuteated jõuavad inimesteni hiljemalt 15. veebruariks ja teadet saab igaüks vaadata e-maksuameti keskkonnas.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD