Menu

.      

15. veebruaril tähistatakse Eestis esmakordselt vähihaigete laste päeva

  • Kirjutas Ravimiamet

Ravimiamet

Homme ehk 15. veebruaril tähistatakse Eestis esmakordselt vähihaigete laste päeva.

„Eestis saab aastas vähidiagnoosi 50 last. Kuldse lindi kampaaniaga tahame meeles pidada meie väikeseid kangelasi ja nende lähedasi. Kuld on väärtuslik metall ja lapsed meie suurim varandus, kuldset linti kandes saab igaüks avaldada toetust meie keskel olevatele vähihaigetele lastele, nende muredele ja rõõmudele,“ ütleb Ravimiameti kolleeg ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit juht Kaili Lellep.

Ravimiamet teeb omalt poolt kõik, et lastele mõeldud ravimite kättesaadavus oleks hea. Erandjuhtudel oleme tegutsenud võimalikult kiiresti, et abi ka lasteni jõuaks. Oleme alati nõu ja jõuga abiks.

Hoidkem oma varandust!

Laste kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja on leukeemia. „Vähidiagnoosi saanud lapse vanem loeb päevi, minuteid ja tunde. Meie teeme liidu inimestega kõik selleks, et lapsevanemate suur mure natukenegi väiksem oleks. Me oleme kõik selle omal nahal läbi teinud ja teineteisemõistmine ning psühholoogiline tugi on vanematele väga oluline,“ lisas Lellep. „Vähihaigete laste päeva teadvustamisega Eestis soovime suurendada teadlikkust, kõrvalseisjate tolerantsi ja julgustada inimesi toetama nii vähihaigeid lapsi kui nende vanemaid. Mida enam me sellest räägime, seda enam mõistetakse, et vähihaige lapse täielikuks paranemiseks ei piisa üksnes ravimitest.“

Vähihaigete laste päeva tähistatakse 15. veebruaril kogu maailmas, ent Eestis kutsub liit kuldset linti kandma esimest korda: „Vähidiagnoos ei ole häbiasi, see on lihtsalt halb õnn ja ühiskonna toetus tähendab nii väikestele kui ka suurtele väga palju.“

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit pakub tuge vähki põdevatele lastele ja nende peredele. Liidul on sadakond liiget ja selle tuntuim ettevõtmine on iga-aastane heategevuslik kampaania Pardiralli Kadriorus. Rahvusvahelisel vähihaigete laste päeval on teisedki asutused oodatud valgustama end kuldsetes toonides, et avaldada toetust lapseea vähidiagnoosi saanud peredele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD