Menu

.      

Hiina viiruseohvrite arv on tõusnud 1765-ni

  • Kirjutas BNS

Diamond Princess FOTO: PIxabay

Hiina uue koroonaviiruse tagajärjel surnute arv kasvas esmaspäeval 1765-ni, kui veel sada haigestunud inimest epideemia keskmes olevas Hubei provintsis elu jättis.

Oma igapäevases avalduses teatas provintsi tervishoiukomisjon ka 1933 uuest juhtumist. Ühtekokku on nüüd Hiinas registreeritud vähemalt 70 400 nakkusjuhtumit. 

Enamik neist Hubeis, kus Covid-19-ks ristitud viirus detsembris esmalt välja ilmus, et hiljem üleriigiliseks epideemiaks kasvada. 

Uute nakkusjuhtumite arv provintsis on langenud pärast läinudnädalast järsku tõusu, mis oli tingitud vastava statistika kriteeriumide muutmisest.

Esmaspäevane näitaja oli sajakonna juhtumi võrra suurem pühapäevasest, kuid siiski märgatavalt madalam reedesest ja laupäevasest. 

Väljaspool Hubeid on uute juhtumite arv langenud ja Hiina tervishoiuameti pressiesindaja tõdes pühapäeval, et kasvu aeglustumine annab märku, et puhang on kontrolli alla saadud. 

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus hoiatas samas, et on võimatu ennustada, mis suuna epideemia võtab.

Rahvusvahelised eksperdid on jõudnud Pekingisse ja alustanud kohtumist oma Hiina kolleegidega, kirjutas Tedros Twitteris. 

USA lennutas esmaspäeval oma kodanikud uuest koroonaviirusest haaratud ristluslaevalt Jaapanis kodumaale; teised riigid valmistuvad järgima Ühendriikide eeskuju.

Suurim kolle väljaspool Hiinat ongi Yokohamas ankrus seisev kruiisilaev Diamond Princess, kus nakkusjuhtumite arv on kiiresti kasvanud 355-ni sellest hoolimata, et reisijad on 14-päevase karantiini ajaks oma kajutitesse suletud. 

Mitmed riigid pole rahul viisiga, kuidas Jaapan selle alusega on ümber käinud. Oma kodanike evakueerimist Diamond Princessilt plaanivad Washingtoni eeskujul veel Kanada, Austraalia, Itaalia, Iisrael ja Hongkong. 

Esmaspäeva varahommikul võtsid pealaest jalatallani kaitseriietuses juhtidega bussid ameeriklastest reisijad pärast passikontrolli läbimist laevalt peale ja toimetasid lennukitele. Mingit tervisekontrolli selles etapis läbi ei viidud. 

USA suursaatkond Jaapanis kinnitas, et kaks lennukit on Jaapanist teel Ühendriikidesse. Pardalviibijatel seisab ees 14-päevane karantiin USA pinnal. 

Osa laeval olevaid ameeriklasi siiski tõrjus valitsuse pakkumise, olles juba niigi laeval pea kaks nädalat karantiinis olnud. 

"Mu tervis on korras. Ja mu kahenädalane karantiin läbi saamas. Miks ma peaksin tahtma minna bussi koos inimestega, kes võivad olla nakatunud," kirjutas Twitteris laeval koos abikaasaga viibinud advokaat. 

Nelikümmend ameeriklasest reisijat aga andis laeval viiruse suhtes positiivse proovi ja toimetati kiiresti Jaapani haiglatesse. Seni pole teada, kas nad on arvestatud 355 teadaoleva nakatunu hulka Diamond Princessil. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD