Menu

.      

Hiina teatas 29 viirusesurma juhtumist, koguarv on nüüd 2744

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Hiina teatas neljapäeval veel 29 inimese suremisest uue koroonaviiruse tagajärjel.

Uute surmajuhtumite arv on vähenenud kolm päeva järjest ning on jõudnud madalaima tasemeni alates 29. jaanuarist, kui anti teada 26 inimese surmast.

Hiina riikliku tervisekomitee andmetel on viirus nõudnud riigis 2744 inimese elu.

Komisjon teatas ka 433 uuest nakkusjuhtumist, millest 409 olid viirusepuhangu keskmes asuvas Hubei provintsis. Nakatunute arv on nüüd ligi 78 500.

Väljaspool Hubeid nakatunute arv langes viimase nädala jooksul järjepidevalt, kuid tõusis kolmapäeva viielt 24-ni neljapäeval.

Testitulemused andsid kinnitust, et Itaalias haigestunud ning vabatahtlikult Pärnu haiglasse karantiini läinud ei olnud koroonaviirusesse nakatunud, kirjutab Pärnu Postimees.

Itaalia kriisipiirkonnast tulnud inimene, kes haigestus reisi ajal, paigutati tulemuste teada saamiseni isolaatorpalatisse. Õhtuks selgus, et tulemused olid negatiivsed ning inimene võis haiglast lahkuda, teatas terviseamet.

Üle Eesti tehtud viiest testist on saabunud neli tulemust, mis on kõik andnud negatiivse tulemuse ehk viirust ei tuvastatud. Ühe testi tulemus on veel teadmata.

USA ja Lõuna-Korea otsustasid neljapäeval jätta uue koroonaviiruse puhangu tõttu ära kevadele kavandatud ühisõppus.

Otsus langetati pärast seda, kui Lõuna-Korea tõstis viiruseohu kõrgeimale astmele, teatas ühisväejuhatus avalduses.

USA kaitseminister Mark Esper ütles esmaspäeval, et Lõuna-Koreas paiknevate USA vägede komandör kindral Robert Abrams ja Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Park Han-ki uurivad võimalusi õppuse kärpimiseks seoses koroonaviirusest põhjustatud muredega.

Tema Lõuna-Korea kolleeg Jeong Kyeong-doo lisas, et kõik sõjaväelaste puhkused on tühistatud, et piirata nende liikumist.

"Olukord on üsna tõsine," sõnas Jeong.

Viirus on tuvastatud 21 Lõuna-Korea ja ühel USA sõjaväelasel, teatasid ametnikud neljapäeval.

Esperi sõnul on ta veendunud, et komandörid leiavad viisi sõjaväelaste kaitsmiseks viiruse eest ning samas tagavad, et mõlemad riigid on "täielikult valmis tegutsema igasuguste ohtude vastu, millega me võime üheskoos silmitsi seista".

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD