Menu

.      

Alates esmaspäevast on kõik Eesti koolid suletud

  • Kirjutas BNS

Foto: AIGAR NAGEL

Valitsuse kriisikomisjon otsustas neljapäeval, et alates esmaspäevast on kõik Eesti koolid suletud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Haridusminister Mailis Reps ütles, et alates esmaspäevast on suletud kõik koolid, huvikoolid, kutsekoolid, ülikoolid. See tähendab, et õppetöö viiakse ümber kodu- ja kaugõppele.

Lasteaiad jäävad esialgu avatuks, kuid valitsus soovitab lapsevanematel võimalusel lapsed koju jätta.

Edasi vaadatakse lasteaedade lahti hoidmist juhtumipõhiselt.

Terviseameti andmetel on neljapäevaõhtuse seisuga 27 inimesel leitud koroonaviirus, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Terviseameti põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpik ütles uudistesaates, et praeguseks on Eestis analüüsitud 549 proovi, millest 27 on osutusid positiivseks.

"Kui varem oli eesmärgiks välja selgitada uusi juhtumeid ja selgitada välja iskud, kes on olnud nendega kontaktis, siis täna uue strateegia kohaselt meie käsitlus muutub – me keskendume põhiliselt haiguse leviku piiramisele, ja kui esinevad rasked juhud, siis ka nende ravimisele, ja see tähendab, et me keskendu enam niivõrd üksikutele juhtumitele," lausus Öpik.

"Kindlasti on fookus nendes kohtades ja nendel inimestel, kes saavad diagnoosi, aga niivõrd pole enam fookus laiaulatuslikul kontaktsete väljaselgitamisel," ütles Öpik.

Viiruse riskirühmad on Öpiku sõnul juba varem teada - eakad inimesed - ja tänu sellele ollakse fokusseeritud nende kaitsele.

Seni pole veel paika pandud proovide tegemise järjekorda ehk kõigil, kellel on vaja olnud seda teha, on proov tehtud, ütles Öpik ning lisas, et prioriteet on praegu kaitsta tervishoiutöötajaid.

Kõik maakonnad on Öpiku sõnul oma valmidust näidanud, et kiirabibrigaadid suudavad toime tulla. "Kui ei saa, siis kindlasti suuremad haiglad väiksemaid toetavad," ütles Öpik.

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD