Menu

.      

Võrumaa «koroonapeole» jõudis viirus Taist

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Võru linna külje all tähistati möödunud nädalavahetusel tuntud sporditreeneri 50. sünnipäeva, kolmapäeval tabas külalisi šokeeriv teade: Tallinnast kohale sõitnud külalisel diagnoositi koroonaviirus, mis pärines Taist, kirjutab Postimees. 

«Võrus on praegu suur paanika, kõik arvavad, et neil on koroona,» kirjeldas üks peol viibinud naine. «Telefon heliseb vahetpidamata, tuttavad uurivad, kuidas mul tervis on ja mida nad ise peaksid tegema.»

Tema sõnul oli pidulisi üle saja, enamjaolt tuntud ja aktiivsed inimesed, kes on vahepeal palju rahvarohketes kohtades ringi liikunud. «Ma olen väga tige selle koroonahaige peale – ta ei järginud reegleid ega püsinud lõunamaa reisilt tulles igaks juhuks 14 päeva kodus,» kirjeldas naine enda ja oma tuttavate emotsioone. «Ma tahaksin tema käest küsida: kuidas sa võisid meile nii teha?!»

Naine möönis, et külaline käis puhkusel küll Tais, mis polnud selleks ajaks riskipiirkonnaks kuulutatud, aga oleks võinud siiski ettevaatlikum olla. «Need võrukad, kes hiljuti Itaaliast suusareisilt tulid, peole ei ilmunud, saatsid ainult tervituse,» märkis ta. «Tema aga suhtles peol elavalt. Üldse suhtlesid seal kõik väga palju, peoseltskond oli küll jaotatud laudadesse, aga kõik käisid ringi tuttavatega juttu ajamas.»

Postimehele infot andnud naisele teadaolevalt tundis neljapäeval end halvasti kümmekond pidulist, nende seas ka juubilar, hiljuti Saaremaalt Võrumaale tagasi kolinud võrkpallitreener Urmas Tali. Kas nohu, köha ja kehva enesetunde põhjuseks on koroona või mingi muu viirus, on praegu analüüsimisel. Kui kiiresti peolised proovi andma jõuavad, pole teada.

Peokoht Navi seltsimaja desinfitseeritakse põhjalikult. Seltsimaja asub Võru vallas. 

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD