Ratase sõnul jõuab reedel Eestisse ligi 20 000 viiruse testi

Pixabay

Peaminister Jüri Ratas märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et reedeks jõuab Eestisse 20 000 koroonaviiruse testi. 

Uued testid on lisaks enam kui 10 000 olemasolevale testile. „Igal juhul soovime näha tulemust, et testide arv võiks olla nädala lõpus suurusjärgus 1000 testi päevas. Aga veel kord ma rõhutan, et see eeldab väga paljude tingimuste täitmist. See eeldab, et isikukaitsevahendeid on piisavalt. See eeldab, et inimesi on piisavalt. See eeldab, et tarneraskusi ei teki,“ rääkis peaminister.

Peaminister tõi oma vastuses välja piirangute kolm peamist eesmärki. Esimene eesmärk on panna viiruse kiirele levikule piir. Teine eesmärk on see, et haiglaravile satuks võimalikult vähe raskes olukorras patsiente. Kolmandaks eesmärgiks on seatud see, et viiruse mõju töötajatele ja ettevõtetele oleks võimalikult väike ja Eesti naaseks ühiskonnana nii kiiresti kui võimalik normaalse ühiskonna toimimiseni.

„Üldjoontes tugineme sellele, et mida rohkem me saame teha, et Eesti inimeste elu ja tervist kaitsta, seda parem. Samas iga otsuse, iga piirangu taga on loomulikult ka hinnang ja arutelu, et see lööks majandust nii vähe kui võimalik,“ lisas peaminister.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD