Menu

.      

Ministeeriumil ei ole piiri puhastamiseks eraomanikega kokkuleppeid

Metsa mahavõtmine Eesti–Vene–Läti piiride ristumiskohas Misso vallas Parmu külas.    Foto: ANDREI JAVNAŠANRiigimetsa majandamise keskus (RMK) puhastab siseministeeriumi tellimusel Eesti-Venemaa piiril teist nädalat riigimetsaalasid, kuid paraku kuulub suur osa maadest eraomanikele ja nendega kokkuleppeid pole veel sõlmima asutud, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Juba poolteist nädalat teevad RMK inimesed siinpool Pedetsi jõge piiril tööd. Seni on puhastatud umbes poolteist kilomeetrit ehk umbes 30 hektarit riigipiiri. Praegu käib töö riigimetsas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Esimestele eramaa tükkidele, ma arvan, me jõuame aastavahetusel peale. Kuni selle ajani on meil parasjagu töö riigimaal, aga siis on kindlasti eramaad ees ja me peame minema peale," rääkis RMK kagu regiooni juht Raivo Võlli.

Suur osa eesootavast maast kuulubki erakätesse. Kui kokku tuleb puhastada 136 kilomeetrit, siis sellest 2/3 ehk 80 kilomeetrit kuulub riigile ja ülejäänud 56 kilomeetrit on eramets. Samas ligi 40 kilomeetrit riigimetsa on sellist, kus piiririba on küll riigi oma, aga puhastamiseks vajalikud väljaveoteed tuleb kooskõlastada eraomanikega.

"Meie kui lõikajad loodame väga, et selleks ajaks on jõutud eramaaomanikega teha kokkulepped, et saaksime seal raiuda, on täpselt ära märgitud piiririba ja meil ei ole muud teha, kui oma masinatega minna ja täpselt samasugust tööd teha nagu riiigimetsas," ütles Võlli.

Kokkuleppeid eraomanikega peab sõlmima sisministeerium koostöös politsei- ja piirivalveametiga. Kui siseminister Hanno Pevkur ütles juba septembris, et see töö ootab ees, ei ole tänaseks maaomanike uksele ikkagi veel koputatud.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD