Menu

.      

Meelelahutusettevõtete evakuatsiooniteedel on tihti takistused

Võrumaa Teataja  Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Päästeameti järelevalveinspektorid tuvastasid kontrollitud 24 Tartu ja Võru meelelahutusettevõttest rikkumisi enamiku puhul, 10 meelelahutusasutuses olid evakuatsiooniteedel takistused ja kolme varuväljapääsud olid lukus.

Kokku külastasid päästeameti inspektorid reede hilisõhtul ja öösel etteteatamiseta 24 ettevõtet nende aktiivse kasutamise ajal, teatas päästeamet BNS-ile. 19 asutustes leiti rikkumisi, mis olid enamuses kergemat laadi. Unustatud oli õigeaegselt kustuteid kontrollida, kustutile ligipääs oli takistatud või oli probleeme tulekahjusignalisatsiooni dokumentatsiooniga.

Kümnel juhul ei olnud evakuatsiooniteed piisavalt vabad, et sealt kiiresti läbi saaks ja kolmel juhul olid varuväljapääsud lukus. Tartus oli ühe kesklinna hoone teisel korrusel asuva baari evakuatsiooniväljapääsu ja trepi asemel akna taha paigaldatud redel.

„Üldiselt on olukord paranenud ja tõsisemaid rikkumisi esines varasemast vähem,“ ütles Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhataja Almar Nuuma. „Siiski tuleb rõhutada, et ettevõtte juhid peavad töötajate tuleohutusalast koolitamist tõsisemalt võtma. Ohuolukorras sõltub klientide ohutus ennekõike teenindajast. Ta peab une pealt teadma, kus kustutid on, kuidas neid kasutada ning kust kaudu tulekahju puhkemisel ruumidest kiiresti välja saab.“

Kergemate rikkumiste puhul tegid inspektorid hoiatuse, aga raskemate puhul alustati väärteomenetlust, mis võib lõppeda rahatrahviga. Füüsilisele isikule ulatub trahv 1200 euroni ja juriidilisele isikule 3200 euroni. Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad reidide korraldamist meelelahutusasutustesse, et tuleohutusnõuded oleksid täidetud.


Tuleohutusnõuete rikkumisi ei esinenud 4 asutuses (Klubi Bevega Võrus, pubi Õlle 17 Võrus, Big Ben klubi Tartus, Club Tallinn Tartus)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD