Menu

.      

40 piiriäärse maa omanikku on lubanud teha piiriribal raietöid

Foto: Võrumaa TeatajaPraeguseks on 40 maaomanikku lubanud Eesti ja Venemaa vahelist piiririba metsast ja võsast puhastada.

"Tänaseks on nõusolek antud 40 eramaal asetseva piiririba puhastamiseks ning nõusolekuid laekub pidevalt juurde," ütles BNS-ile siseministeeriumi pressiesindaja Toomas Viks.  

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) teeb töid jätkuvalt riigile kuuluval maal, mida on veel päris palju. "Kuna senised raadamistöid teostati kõige laiemal lõigul, siis edaspidised tööd peaksid kulgema kiiremini. Kuid kuna üsna pikk lõik piiriribast kulgeb  pehmetel aladel, siis sõltub tööde teostamise võimalikkus nendes lõikudes ilmast ning maapinna külmumisest," selgitas Viks.

RMK hinnangul on piiririba puhastamise käigus praeguseks langetatud umbes 6000 tihumeetrit ümarpuitu  ja 1500 tihumeetrit võsa ja peenpuitu.  

Puhastatud piiririba peab võimaldama luua tingimused piirivalveliste ülesannete täitmiseks. Puhastamisjärgselt on võimalik luua piiriribale vajadusel liivariba, paigaldada erinevaid valveseadmeid, lisaks vajadusel tõkkeid või aedu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD