Eesti Toiduliidu hinnangul on Venemaa sanktsioonidega seonduv kasvatanud eestimaalaste silmis kodumaise toidu populaarsust.
Seoses läheneva Eesti Vabariigi aastapäevaga teeb toiduliit üleskutse eelistada veebruarikuus just kodumaist kvaliteetset toidutoodangut, et panustada seeläbi kodumaiste toiduettevõtete ja seal töötavate inimeste käekäiku.
„Veebruaris on igaüks meist tavalisest pisut patriootlikum – kes alustab 24. veebruari hommikut lipuheiskamistseremoonial osaledes, kes vaatab paraadi ja lehvitab lippe seal marssivatele Eesti sõduritele. Meie kutsume üles ostma Eesti inimeste valmistatud Eesti toitu, mis on tähistatud sini-must-valge lipu märgiga, et väljendada nii uhkust oma riigi üle ja tunnustust siinsete inimeste tublile tööle,“ ütles toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp.
Potiseppa hinnangul on Eesti toidu populaarsust kasvatanud tihe avalik arutelu Venemaa kehtestatud sanktsioonidest ja sellega kaasnenud raskustest Eesti toidusektoris. „Heameel on näha, et Eesti tarbija ei ole jäänud toimuva suhtes ükskõikseks – kas asi on Eesti toidu tajutud usaldusväärsuses või sõprades-tuttavates, kes tööstustes töötavad, aga soov tarbida just kodumaist toitu on kasvamas. Meie eesmärk on, et lähiaastatel jõuaks Eesti toidu eelistamine tasemele, kus kodumaine toidukaup moodustab meie ostukorvist 80 protsenti,“ selgitas ta.