Menu

.      

Võru linn kinnitati Võrumaa Omavalitsuste Liidu liikmeks

Võrumaa TeatajaVõrumaa Omavalitsuste Liidu (VOL) tänase üldkoosoleku otsusega nr 5 kinnitati Võru linn VOLi liikmeks ning Võru linna esindajad VOLi juhtorganitesse. Sellega taastati viimati kaks ja pool aastat tagasi katkenud koostöö.

Osapooled leiavad, et taasühinemine loob paremad võimalused vastastikuseks arenguks, samuti sihtfinantseerimiseks ja ühiste eesmärkide elluviimiseks kogu Võru maakonnas.

VOLi juhatuse esimees Mailis Koger lausus, et liidul on väga hea meel Võru linna liikmeks vastuvõtmisel tervitada. „Maakond on üks tervik ning hea meel on tõdeda, et tänasest alates on VOLi liikmed kõik 13 Võru maakonna omavalitsust,“ sõnas ta.

Võru linna volikogu esimees Anneli Ott tõdes, et hea meel on kõiki Võrumaa omavalitsusi taas ühise laua taga näha: „Linna kui maakonnakeskuse osalemisel VOLis on lisaks praktilisele mõõtmele ka laiem tähendus. Selline samm näitab, et linn teadvustab oma rolli maakonna keskusena ja kõigi väiksemate omavalitsuste partnerina.“

VOLi eelarvesse laekuva liikmemaksu aluseks on liikme elanike arv ja eelarve tulud. Linna eelarvesse on planeeritud 28 500 eurot, mida kasutatakse SA Võrumaa Arenguagentuuri, SA Lõuna-Eesti Turism, Võru Folkloorifestivali, MTÜ Euregio Pskov-Livonia, MTÜ Toetuskeskus Meiela, Võrumaa Mängude, Uma Pido, Võru Toidupanga, Kubja laululava arendamise, Võrumaa Spordiliidu, maakonna noorte suvepäevade jt ühiste ettevõtmiste toetamiseks.

Võrumaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolekul esindavad Võru linna Toomas Paur (asendaja Jüri Miks), Anneli Ott (asendaja Inge Järvpõld), Anti Allas (asendaja Ene Liivamägi), Sixten Sild (asendaja Silja Suija), Kalev Ilves (asendaja Anti Paap) ja Tõnu Jõgi (asendaja Halliki Karba), Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liikmed on Anneli Ott (asendaja Helga Ilves), Anti Allas (asendaja Sixten Sild) ja Kalev Ilves (asendaja Tõnu Jõgi).

Võrumaa Omavalitsuste Liit loodi 16. märtsil 1993. aastal Võrumaa omavalitsusüksuste poolt koostöö- ja esindusorganisatsiooniks. Tema põhiülesandeks on maakonnas ühtlase ja tasakaalustatud arendustegevuse toetamine ning liikmete ühiste huvide ja õiguste kaitsmine.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD