Menu

.      

Meelelahutusasutused on leitud rikkumised kõrvaldanud

Lõuna päästekeskuse tuleohutusinspektorid reidil ööklubis (Foto: Lõuna päästekeskus)

Põhja päästekeskus kontrollis möödunud aasta lõpus 19 meelelahutusasutust, praeguseks on kõik asutused rikkumised kõrvaldatud.

Põhja päästekeskus korraldas eelmise aasta lõpus kaks reidi meelelahutusasutuste kontrollimiseks. Novembri lõpul kontrolliti 13 meelelahutusasutust, mille käigus alustati seitse väärteomenetlust ja neli haldusmenetlust, ütles BNS-ile Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Detsembri lõpus kontrolliti kuut meelelahutusasutust. Ühes kohas puudusi ei tuvastatud. Reisi käigus alustasid päästjad ühe väärteomenetluse ja kaks haldusmenetlust.

Pressiesindaja märkis, et enimlevinud probleemid olid seotud evakuatsiooniteede takistamisega ning seal põlevmaterjalide ladustamisega. Ka esines rikkumisi automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi ja turvavalgustuse töökorrasoleku ja toimepidavusnõuete täitmisel. Sageli olid takistatud juurdepääsud esmastele tulekustutusvahenditele, tuletõkkeuksi hoiti avatud asendis ning evakuatsiooniteel asuvad uksed olid lukustatud ja polnud võtmeta avatavad.

Praeguseks on reidi käigus tuvastatud rikkumised kõrvaldatud. Pressiesindaja lisas, et seetõttu pole ka alust avalikustada asutuste nimesid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD