Menu

.      

Danpower: Eestisse investeerimine oli väga hea mõte

Hetk Võrusoo uuenenud katlamaja avamiselt, kohaletulnutele kõneleb Dan-power Eesti juhatuse liige Markus Süßmann. Foto: Võrumaa Teataja

Saksa energeetikakontserni Stadtwerke Hannover tütarettevõtte, Võru katlamaja omaniku Danpoweri hinnangul oli investeering Eestisse väga hea mõte.

Stadtwerke Hannoveril on Saksamaal palju biogaasi- ja puiduküttel töötavaid katlamaju, aga regulatiivne keskkond ei võimaldanud Saksamaal rohkem kasvada, rääkis Danpoweri eriprojektide juht Markus Süßmann paneelarutelul Eesti saatkonnas Berliinis.

Tema sõnul oli Võrus katlamaja ostmine esimene samm ettevõtele väljaspool Saksamaad, kui see oleks ebaõnnestunud, siis oleks ettevõte laienemisplaanid ära jätnud veel mitmeteks aastateks. Kolm aastat hiljem on Danpower Eesti kogemusele toetudes laienenud üle Baltikumi.

"See oli väga hea juhus, et me alustasime Eestis. Sa saad seal usaldada inimesi ja ametkondi, me oleme õnnelikud, et alustasime Eestis," rääkis Süßmann.

Danpower Eesti varustab Võru linna kaugküttega. Ettevõttel on lisaks soojuskateldele ka Võrus telefonikeskus. Süßmanni sõnul räägivad kõik võtmekohtadel töötavad inimesed ka saksa keelt, mistõttu tunneb ta Võrus ennast nagu Saksamaal.

2014. aastal teenis Danpower Eesti 3,4 miljoni euro suuruse käibe juures 327 000 eurot puhaskasumit. Ettevõte investeeris mullu 1,6 miljonit eurot. Võrusoo katlamajas asendati vanad aurukatlad uute veekateldega. Võrukivi katlamajas jätkati 2013. aastal soetatud hakkpuidu katla seadistamist ning katlamaja ümberehitustöid, valmistamaks katlamaja üleminekut põhikütusena hakkpuidule.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD