Menu

.      

Pevkur: Eesti saab endale Euroopa moodsaima piiri

Metsa mahavõtmine Eesti–Vene–Läti piiride ristumiskohas Misso vallas Parmu külas.    Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas, et ida piiri puhastamiseks on tänaseks palju ära tehtud ning Eesti 100. sünnipäevaks peaks meil olema üks Euroopa moodsaimaid piire, mida valvavad nii elektroonilised süsteemid kui ka droonid, edastas neljapäeval rahvusringhäälingu uudisteportaal.

"Tõsi on see, et meil on lõike, kus ei ole eraomanikega kokkuleppeid ning praegu on suvi ja seetõttu ei ole soisele alale saanud peale minna," nentis Pevkur ETV saates "Ringvaade".

Samas on siseministri sõnul 135 kilomeetrisest ida-piirist tänaseks puhas 88 kilomeetrit. "Nendel lõikudel saame hakata panema piiriposte, paigaldada elektroonilist valvet ja teisi seadmeid," selgitas Pevkur, kes kinnitas, et töö on käimas.

Valitsus on võtnud endale eesmärgiks, et Eesti ja Venemaa vaheline piir oleks tulevikus täielikult elektroonilise valve all. Uue tehnika abil saab kindlaks määrata ka, kes täpselt piiri ületab, ehk iga looma peale häireolukorda kordonis ei teki.

Siseministri sõnul on Eesti piiriprojekti planeerimise käigus suheldud Ameerika Ühendriikidega, kes jagab meie ida piirile sarnast piiriala Kanadaga.

Tema arvates võiks Venemaa samuti oma piiri välja ehitada. "Kohati vaatab meile Venemaa poolel vastu neljale või viiele kõrgusele puude ümber tõmmatud okastraat," tõdes Pevkur.

Samas pani minister inimestele südamele, et kui puhastamata piirialale minnakse näiteks seenele, siis tuleb väga täpselt jälgida oma asukohta, sest üle piiri minnes võib tekkida väga palju sekeldusi.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD