Menu

.      

Võru linnapea süüdistab volikogu IRL-i fraktsiooni laimamises

Anti Allas  FOTO: Andrei JavnašanSotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv Võru linnapea Anti Allas nimetas laimamiseks volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esmaspäevahommikust teadet, mille kohaselt taotleb IRL-i fraktsioon volikogu revisjonikomisjonilt kontrolli läbiviimist, et tuvastada, kas Allas on rikkunud riigihangete seadust ja karistusseadustikku.

"Pressiteate näol on tegemist Võru linna IRL-i fraktsioonile omase käitumisega, kus vahendeid valimata üritatakse oma  konkurendile halba varju heita või lausa laimata," ütles Allas Võru linnavalitsuse teatel. "Möödunud nädalal sai Võrumaa Teataja poolt pressile saadetud kirjaga ilmsiks, et ajakirjandust ära kasutades levitati valeinformatsiooni ka oma erakonnakaaslase Ülo Tuliku suhtes," lisas Allas.

Esmaspäevahommikuse pressiteatega soovib Võru IRL eesotsas Tarmo Piirmanniga Allse sõnul näidata oma palet jõulurahu ajal ja ühtlasi ollakse teadlikud, et leping Mati Kitsikuga lõpeb aasta lõpus ega pikene uuel aastal.

"Olen korduvalt Mati Kitsikuga sõlmitud lepingu osas vastanud IRL-i arupärimistele volikogus kui ka vastanud kohalike ajalehtede küsimustele. Kui keegi ikka ei taha aru saada, siis pole midagi teha," ütles Allas.

"Mati Kitsikuga lepingute sõlmimise on kiitnud volikogu koalitsiooniliikmed heaks ja ühtlasi on kaks aastat järjest vastu võetud linnaeelarve, kus on vastavad kulud kajastatud. Lepingud on ette valmistanud linnavalitsuse juristid," kinnitas Allas.

Kitsikuga sõlmitud lepingu õiguslikuks aluseks on Allase kinnitusel riigihangete seaduses nimetatud erandid, mille kohaselt ei ole hankija kohustatud riigihanget läbi viima, kui tellitakse ostu, müügi või loovutamisega seotud finantsteenust, sealhulgas raha või kapitali kaasamisega seotud teenust, samuti ei ole hankija kohustatud rakendama riigihangete seaduses sätestatud korda lepingute puhul, mis puudutavad kinnisasja või sellega seotud õiguste omandamist, üürimist või rentimist, sõltumata lepingu liigist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD