Menu

.      

Võrumaal Varstus taastub aprillist arstiabi kättesaadavus

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Terviseameti teatel avatakse Võrumaal Varstus 1. aprillist taas perearsti vastuvõtt.

Terviseameti otsuse tulemusena avatakse Varstu alevikus uuesti mullu suletud üldarstiabi vastuvõtukoht, kus perearsti vastuvõtt hakkab toimuma kord nädalas ja pereõe vastuvõtt igal tööpäeval.

Terviseameti teatel ei olnud eelmisel aasta lõpus tehtud otsus Varstus perearsti teenuse lõpetamiseks tingitud ameti pahatahtlikkusest. "Otsuse aluseks olid OÜ Varstu Perearstikeskuses ilmnenud probleemid, mis näitasid selgelt, et samal moel jätkata ei saa," selgitas amet.

Esimese, kiireima lahendusena said Varstu valla elanikud alates jaanuarist kasutada Arija Rimbeniece perearstiteenust. Kuna Rimbeniece praksis asus aga senisest asukohast kuue kilomeetri kaugusel Mõnistes, ei rahuldanud see kohalikke elanikke.

Et varstulastele siiski kohapeal olev üldarstiabi võimalus luua, saatis terviseamet kõikidele Võru maakonna perearstidele kirja küsimusega, kas keegi oleks huvitatud vähemalt kord nädalas Varstus vastuvõtu tegemisest ning pereõe Anne Eriku tööle võtmisest. Nimetatud tegevusest informeeris terviseamet ka Varstu vallavanemat, kes omaltpoolt oli igati valmis koostööks, kuna senised perearsti ruumid kuuluvad vallale.

Kohe kui terviseamet sai vastuse Sõmerpalu perearstilt Anne Ojakäärult, kes oli valmis kaaluma Varstus vastuvõtu tegemist, alustati kolmepoolseid läbirääkimisi perearsti, Varstu vallavanema ja terviseameti vahel, et leida olukorrale parim lahendus, mis sobiks kõikidele osapooltele.

Läbirääkimiste tulemusena ja perearsti nõusolekul laiendatakse terviseameti otsusega alates 1. aprillist Anne Ojakääru piirkonda. Perearsti senisele teeninduspiirkonnale, milleks oli Sõmerpalu vald, liidetakse juurde Varstu vald.

Otsuse tulemusena avatakse uuesti Varstu alevikus üldarstiabi vastuvõtukoht, kus perearsti vastuvõtt hakkab toimuma kord nädalas ja pereõe vastuvõtt igal tööpäeval.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD