Menu

.      

Võrumaalane süüdistab piiriehitajaid pinnasevarguses

Pilt on illustratiivne FOTOD: Andrei Javnašan

Võrumaal Misso vallas tegutsev ettevõtja süüdistab politsei- ja piirivalveametit (PPA) ning Eesti-Vene piiriehitusel töötavat firmat Kagumerk pinnasevarguses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ettevõtja Aivar Vaabi sõnul märkas ta oma eramaal loata kaevetööde tulemust teisipäeval ja naabrimehe jutu järgi olevat tegevus kestnud juba poolteist nädalat. Selgus, et pinnast kasutati piiriehitusel.

"Minu karjäärist on kadunud kuskil 5000 tonni kruusa," ütles Vaab ja lisas, et nimetab tegevust otsesõnu varguseks. "Riik on seal ühe oma alltöövõtjaga väga omavoliliselt toimetanud – keegi arvas, et võib kruusa varastada minu kinnistult," sõnas ta. Vaab kutsus kohale nii politsei, keskkonnainspektsiooni kui ka Misso valla esindajad.

Misso vallas Parmu külas teeb piiriehitustöid OÜ Kagumerk, millel on leping PPA-ga.

"Praeguseks nähtub osapoolte selgitustest ja sündmuskohal kogutud infost, et ettevõtte töötajad kaevandasid selles kohas pinnast nii eramaalt kui ka riigimaalt ning kasutasid seda piiriehitustöödel täitena,” märkis PPA integreeritud piirihaldusbüroo juht Helen Neider-Veerme. Ta kinnitas, et amet püüab kiiresti välja selgitada, kas Kagumerkil oli luba pinnast kasutada või mitte.

"Äärmiselt kahetsusväärt on, et riigile nii tähtsas projektis kaasa tegev ettevõte on oma käitumisega sellised kahtlused tekitanud. Peale võimaliku süüteo tuvastamise hindame põhjalikult sedagi, kas PPA saab selle ettevõttega riigipiiri väljaehitamisel koostööd jätkata," lisas ta.

Politsei kinnitas, et hindab koos keskkonnainspektsiooniga ka võimaliku keskkonnale tekitatud kahju ulatust.

Alltöövõtja Kagumerki juht Sulev Muru ei vastanud kolmapäeval ajalehe kõnedele.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD