Menu

.      

Valitsus peab väljasõiduistungi Kagu-Eestis

President 15. juuni 2015 Võmmorskis Piusa kordoni uuele hoonele nurgakivi panemas FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Valitsus peab väljasõiduistungi Kagu-Eestis, tutvub idapiiri väljaehitamisega ning arutab kohaliku elu edendajate ja ekspertidega piirkonna probleeme ja võimalikke lahendusi.

Istung toimub värskelt valminud Piusa kordonis, mis avatakse pidulikult reedel, 3. juunil. Valitsuse läbivateks aruteluteemadeks kohapeal on idapiiri välja-ehitamine, tolliga seotud töö, julgeolek laiemalt, kuid samuti kabinetinõupidamisel arutusele tulevad majandusküsimused. Seoses sellega esinevad kell 14 algaval pressikonverentsil Piusa kordonis peaminister Taavi Rõivase kõrval siseminister Hanno Pevkur, rahandusminister Sven Sester, kaitseminister Hannes Hanso ning majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Pärast pressikonverentsi tutvub valitsus idapiiri väljaehitamisega kohapeal ning plaanib külastada Koidula raudteepiiripunkti ja maanteepiiripunkti.

Piiriga seonduvatest teemadest esitab valitsusele õhtusse jäävas programmis ettekande politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Õhtuks on planeeritud ka valitsuse kohtumine kohaliku elu edendajate ja ekspertidega.

Setomaa Valdade Liidu juht, ettevõtja Margus Timmo kõneleb valitsusele ääremaastumise ohtudest, kuid ka kogukonna rollist ja vastutusest piirkondlikus arengus. Nopri talumeierei peremees Tiit Niilo räägib Võrumaa iseolemise toetamisest, aga ka kohapealsetest ettevõtlustingimustest ja töökohtadest. Eesti Töötukassa Võrumaa osakonna juhataja Jaan Veeroos esitab valitsuse liikmetele viimase seisu Võrumaa tööturu olukorrast. Urmas Koidu, maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhataja, räägib piirikaubandusest, mis on levinud fenomen mitte ainult Eesti piirialadel, vaid ka mujal Euroopa Liidus.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD