Menu

.      

Torm häirib enam kui 20 000 Elektrilevi kliendi vooluvarustust

Aigar Nagel

Tugevast tuulest põhjustatud voolukatkestusi oli laupäeval kella 14.30 ajal enam kui 20 600 kliendil, kes kuuluvad Elektrilevi varustuspiirkonda.

Võrumaal oli rikkelisi katkestusi 28, mis jätsid vooluta 4222 klienti.

Elektrilevi sõnul ei kuulu kaugeltki kõik elektrivõrguhäiretest põhjustatud kahjud hüvitamisele. "Kui meie põhjustatud või meie kontrollitavast sündmusest elektrivõrgus tekib teie varale kahju, palume meile esitada kahjunõude avaldus," soovitab Elektrilevi enda koduleheküljel. "Veenduge, et kahju põhjuseks ei ole äike või rike teie enda elektrisüsteemis. Kui kahju on saanud loomad, võtke esimesel võimalusel ühendust klienditeenindusega, sest selliste juhtumite korral kehtivad erireeglid."

Aigar Nagel

Elektrilevi lubab hüvitada kahjustatud seadme remondikulud, kui firma peaks olema rikkunud võrgulepingust tulenevaid kohustusi.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul tehakse keskpingerikke korral kindlaks rikke ulatus ja saadetakse elektrita klientidele rikke kõrvaldamise kohta SMS. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.  

Maas vedelevat elektrijuhet või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektrijuhtmele ei tohi läheneda ega seda puudutada, kuna juhe võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi kümne meetri raadiuses.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD